הסכם שכ"ט

  • הסכם שכר טרחה
    אבי | 25/06/2021 19:37

    שלום רב,

    הוגשה תביעת נזיקין, רשלנות רפואית. בהסכם שכר טרחה עם ב"כ שלי צוין שאם לא אסכים לסכום פשרה ובפס"ד יהיה סכום נמוך יותר, אני חייב לשלם שכר טרחה של ב"כ (בשיעור של 20% פלוס מעמ) מהסכום הגבוה יותר, כלומר מהסכום שסירבתי להגיע לפשרה.

    כשקופ"ח הציעה בסוף סכום לפשרה, סירבתי לסכום זה. ב"כ שלי דרש ממני לשלם באופו מיידי את 20% פלוס מעמ, ואז הוא ימשיך טיפול בתיק.

    לא היה לי סכום כזה ובלית ברירה הסכמתי לסכום המגוחך של פשרה.

    האם הסכם שכר טרחה הנ"ל הינו מקובל?

    תודה

    • הסכם שכ"ט
      עו"ד אדם אשכנזי | 12/07/2021 12:21

      התשובה היא בחיוב.

      זהו הסכם שחתמת עליו, והוא לגיטימי מאוד.

      אם לקוח מסרב להצעת פשרה, בניגוד להמלצה, בתחום הנזיקין (במסגרתו לא משולם לעורך דין שכ"ט קבוע אלא הוא תלוי בתוצאה) אז זהו דווקא הסכם מבורך.

      בהצלחה

      בברכה,

      אדם אשכנזי, עו"ד
      מנהל פורום אתיקה מקצועית

      רחוב האורגים 21, אשדוד
      טל': 08-6538011  : Adam@an-law.co.il