האם כל אבחנה שגויה מצדיקה הגשת תביעה?

  • בעיה דקל בלמית בעין שמאל ללא טיפול לפחות שנה
    לוברבום | 25/06/2021 14:01

    פני שבועיים הייתי במרפאת קרנית בבילינסון כשהם הוציאו אותי עם טיפות ליובש ב2 העיניים כשכבר שנה שעברה סבלתי מי בעיה של דלקת בלחמית שחשבתי שזה פינגוויקולה השבוע הלכתי לרופאת עיניים אוקלופלסטיקה בקופת חולים שאמרה לי שזה בכלל לא זה זה דלקת בלחמית אלרגית אקוטי שנהיה מי אבק או איזה אלרגיה לאוכל היא נתנה לי טיפול של אופטילסט פעמיים ביום כדי לטפל בדלקת שיש לי בעין האבחנה של הרופאה הייתה:

    פיפלות עדינות ב2 העיניים בהפוך העפעף

    בבדיקה ב2 העיניים:

    עפעפיים בהיפוך - פפילות עדינות

    לחמית שקטהה

    קרנית spks עדינים

    לשכה קדמית עמוקה וצלולה

    אישון - עגול ומגיבע

    קשתית שלמה

    עדשה זכה

    דלקת לחמית לאלרגית דו"צ - לשתי העיניים אופטילסט לפעמיים ביום בוקר וערב למשך 3 חודשים

    הוסבר כי אין פינגוויקולה

    יש לי גם קרטקונוס ב2 העיניים שלא טופל מזמן והרופאים הוציאו אותי בלי טיפול בעין שמאל קראתי באיזה אתר שאם זה לא מטופל כראוי זה יכול להוביל לכיב בקרנית ולירידה בראיה האם הרופאה שנתנה לי את הטיפול בבית חולים היא לא יכולה לקבל כנס על הרשלנות הרפואית תודה רבה

    • האם כל אבחנה שגויה מצדיקה הגשת תביעה?
      עו"ד ורד פרי | 05/07/2021 16:15

      שלום לוברבום,

      ככל שהטיפול שקיבלת במרפאת קרנית בבילינסון לא הסב לך נזק, הרי שהוא "תוקן" שבועיים לאחר מכן ע"י רופאה אחרת.

      רופאים אינם משלמים קנסות, אבל ניתן להגיש נגדם תביעה, אם ניתן להוכיח רשלנות שהסבה נזק ממשי, ואז הלקוח עשוי לקבל פיצוי. עם זאת - הגשת תביעה כזו הינה יקרה ומורכבת, ולא נראה לי שזה המקרה המתאים להגשתה.

      בברכה,

      ורד פרי, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הרי גלעד 5, רמת גן
      טלפון: 03-6136248; מייל: veredpery@barak.net.il