חפירת מרתף ופינוי חול

  • פינוי חול
    יצחק | 24/06/2021 12:40

    אני מתגורר בבית פרטי, בבית הקיצוני מתוך כמה קוטג'ים בטור והשכן הצמוד אלי מבלי לשאול או להתייעץ פינה 5 משאיות מלאות חול שהוא הוציא ממרתף הבית לאחר שבירת קיר המרתף אני מניח. אני מבין שעלי לפנות לאגף הפיקוח על הבניה בעירייה ושאלתי היא : 1) האם מדובר במעשה פלילי שכן לא ניתן שום היתר לפינוי החול, בוודאות. 2) מה העירייה עושה במקרים כאלה לאחר שווידאה זאת ?

    • חפירת מרתף ופינוי חול
      עו"ד ציפי מרגלית | 13/07/2021 11:58

      יצחק שלום,

      פינוי החול הוא למעשה פעולת חפירה. הדבר מחייב קבלת היתר בניה מאת הועדה המקומית לתכנון ולבניה. ביצוע העבודה ללא היתר מהווה עבירה פלילית, לכאורה, בה על הועדה המקומית לטפל.

      העיריה אמורה לשלוח פיקוח ולוודא מה בדיוק הפעולה שנעשתה, ובסמכותה להגיש כתב אישום במידה ולעמדתה בוצעה עבירה.

      בברכה,

      ציפי מרגלית, עו"ד
      מנהלת פורום תכנון ובנייה

      רחוב יגאל אלון 94, מגדל אלון 2 תל אביב
      טלפון נייד: 050-6444555 ; מייל: tsipi@margalit-law.co.il