מיסוי מקרקעין

  • מיסוי מקרקעין
    אנונימי | 24/06/2021 10:40

    שלום רב,

    אנו זוג צעיר שרק התחתן ומעוניינים לנצל את מומנטום השוק על מנת לקנות דירה להשקעה. מאמינים שעקב מצוקת הדיור הממשלה החדשה תפעל לקדם תוכנית דיור לאנשים בסטטוס שלנו. חשבנו שעל מנת להישאר בסטטוס מחוסרי\משפרי דיור נכון לרשום את שמה של הדירה (או חלקה) על אחד ההורים אך לא הצלחנו למצוא תשובות בנושא מיסוי ומשכנתא.

    1. לאבי יש דירה בבעלותו ללא משכנתא ועוד 50 אחוז דירה גם ללא משכנתא- להבנתי במידה ואחזיק עד 33% מאחזקת הדירה שאני מעוניין לרכוש עדיין אחשב משפר דיור (יתכן ולא הבנתי נכון) דבר זה מוביל לכך ש67 אחוז משאר הדירה אני רושם על שם אבי. מה המיסוי במצב כזה כיוון שמבחינתי זו דירה ראשונה אך מבחינתו לא.

    2. במצב זה האם אני יכול לקחת משכנתא על שמי בלבד לכל ערך הנכס ושחזקתו של אבי בדירה יהיה חלק מהערבות (באישורו כמובן).

    תודה רבה לעונים.

    • מיסוי מקרקעין
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 30/06/2021 15:54

      שלום רב,

      אם תרכוש 1/3 דירה יחידה - תחוייב במס רכישה לפי מדרגות דירה יחידה.

      אם אביך ירכוש דירה או חלק ממנה ישלם מס רכישה בהתאם למצבו כמרובה דירות (5% ומעלה נכון לעת הזו).

      בנקים בדרך כלל דורשים את שעבוד הנכס כולו לצורך מתן משכנתא.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com