תיקון עילת תביעה

  • האם אפשר לשנות תביעת לשון הרע? לנזיקין
    אושרי | 24/06/2021 09:18

    תבעתי לשון הרע מגוף תקשורת, על פרסום חיפוש אסור. הם טוענים שהייתי מטושטש ולא אמרו את שמי. האם אני יכול למחוק את טענת לשון הרע, ולהאשים את גוף התקשורת בחיפוש לא חוקי שעשו ברכבי? המשטרה עצרה אותי עומד בבית קפה לבד, בקניון, בתעלולים של דוביצקי. הוא הזמין את התקשורת לבוא לצלם, אבל הם איחרו. כשכבר הייתי מחוץ לקניון, מול המשטרה, הכתב הגיע ולא היה לו מה לצלם אז דוביצקי, ניגש לשוטרים והם עשו אחורה פנה ולקחו אותי בחזרה לקניון, שאלו אותי איפה הרכב והתחילו לעשות חיפוש ברכב כשהתקשורת מצלמת את החיפוש ושומעים את שמי. הכתב התחיל לצלם אותי מהירידה במדרגות הנעות לחניון ואת כל החיפוש שנעשה ברכב והעלה אותו לאתר שלהם אחרי רבע שעה. האם אני יכול להאשים את גוף התקשורת בחיפוש האסור שעשו לי ושהתקשורת העלתה לאתר שלה?

    • תיקון עילת תביעה
      עו"ד גיל קראוס | 24/06/2021 15:14

      שלום רב,

      קודם כל ניתן לתקן עילת תביעה בבקשה מבית המשפט, אבל יכול להיות שיותר נכון להגיש כתב תביעה חדש כי גם העובדות צריכות להיות מתאימות.

      לגוף העובדות קשה לי להביע עמדה מבלי להבין את כל השתלשלות העניינים והאם אכן מדובר בחיפוש אסור. אני מניח שגם יהיה קשה להוכיח שאכן יש פה מניעים נסתרים.

      כדאי שתעלה את שאלתך בכל זאת גם בפורום לשון הרע.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il

      • בהנחה שהסיפור שלך נכון ויש לך יכולת להוכיח
        שאול | 26/06/2021 23:48

        אז יש כאן בהחלט עילה ללשון הרע לפחות נגד המשטרה. ספק אם יש עילת תביעה נגד העיתונאי עצמו משום שיכול להיות שיש ניתוק של הקשר הסיבתי. שכן המשטרה לא הייתה מחויבת לציית לו. ולכן כדי לא להסתכן צריך לתבוע את המשטרה גם על לשון הרע.

        אולי צריך להרחיב את התיאור העובדתי של עבירת לשון הרע אבל אין סיבה למחוק את עילת התביעה של לשון הרע. כי מה שאתה מתאר [מעבר לשאלת החיפוש] הוא לשון הרע במובהק. לבטח כאשר הדבר נעשה במקום ציבורי.