התגוננות מפני כתב תביעה הנושא פרסומים פיקטיביים

  • שאלה בעניין תביעה שכנגד במסגרת תיק לשון הרע
    נביל | 23/06/2021 19:10

    שלום רב :

    בשנים 2014 - 2018 עברתי שיימינג ע"י אותה אחת  שלא הרפה ממני .

    בשנת 2014  החלטתי שאני מוותר לה , אך כאשר הופתעתי ע"י  זרים שאותה אחת ממשיכה בפרסום  לשון הרע אודותיי  , החלטתי שלא לוותר לה , לכן פניתי לאגף לסיוע משפטי אז בזמנו , ומצאו לנכון שאני זכאי למינוי עו"ד מטעם האגף לסיוע משפטי(משרד המשפטים) .

    הנתבעת בתיק  כאשר קיבלה את כתב התביעה , נאלצה לשכור עו"ד  המתמחה בתחום לשם מתן כתב הגנה  כחוק ולהפתעתי הגדולה מאוד  , הנתבעת החליטה שהיא נכנסת למסע מחלמה , ולכן  בחרה בהגשת  תביעה כנגד במסגרת אותו תיק לשון הרע !

    לציין :  שאותה נתבעת  , זייפה/פברקה או שזה היה מישהו מטעמה אשר בצע את כל הזיופים הללו של הפרופילים שלה בפייסבוק , אף שגם  השתמש  בתמונות שלה (אדם אנונימי מבחינתי) שאין לי שום קשר אליו  ולכן אני סבור שאולי זה מישהו מטעמה !

    אף שגם  הנתבעת  צרפה הודעות מסנגר מזויפות/מפוברקות  ולהפתעתי רואים ששם הפרופיל  תואם מאוד לשם  הפרופיל שלי , כך שזה נראה כאילו מקורי  מול בית המשפט , אך שבפועל  שום דבר בכתב התביעה שלה  לא אמת !

    לציין שהיא טוענת טענות שקריות בכתב התביעה  משנת 2014   , כך שסביר להניח  גם שיש פה חוק התיישנות בכתב התביעה שכנגד אשר הנתבעת בתיק המרכזי"לשון הרע"  הגישה .

    מאוד אשמח למענה מקצועי מעו"ד אשר מנהל את הפורום בתחום , כי הנושא הזה מאוד חשוב לי , וטרם  הגשתי כתב הגנה  לכתב התביעה שהיא הגישה לבית המשפט , כי יכול להיות עוד שאהיה זכאי להרחבת מינוי  לשם ייצוג נוסף  בתיק החדש שהיא פתחה , ואם לא , אצטרך לשכור בשירותיו של עו"ד  נוסף לשם  הגשת  כתב ההגנה ואולי גם ייצוג .

    תודה

    • התגוננות מפני כתב תביעה הנושא פרסומים פיקטיביים
      עו"ד רם גליצה | 24/06/2021 14:52

      שלום נביל,

      מקווה שהמקרה המצער שאתה מתאר כאן יחלוף במהרה ולטובה.

      אם מדובר בתביעה נגדית בגין פרסומים שלא אתה ביצעת, עליך להצביע על כך כבר בכתב ההגנה שתגיש. ייתכן אפילו שכדאי יהיה להגיש בקשה נפרדת לסילוק התביעה שכנגד. הצעתי היא - שתפנה לעו"ד שמתמחה בתחום לשון הרע ותציג בפניו את הפרסומים שהתובעת שכנגד מייחסת לך. קרוב לוודאי שגם עו"ד של הסיוע יוכל לסייע לך בכך.

      בברכה,

      רם גליצה, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      ארלוזורוב 111 (מגדלי שקל) תל אביב
      טלפון:03-6442874 ; מייל:ram@galitzalaw.co.il