הקצאת חניות נכים בפרויקט תמ"א 38

  • חניית.נכים
    יצחק .פ. | 23/06/2021 02:49

    במסגרת תמ"א 38 -חיזוק מבנה הוועדה המקומית דרשה להקצות חניית נכה.
    כל דירות היזם נמכרו והיזם הצהיר שלא נמכרה אף דירה לנכה.
    למי שייכת החניה במקרה זה, האם לדירות היזם או לבעלי הנכס. חשוב לציין שהחניה לבעלי הנכס  אינה רשומה בטאבו ולבעלי הנכס משתמשים בחניה על פי כל הקודם זוכה.
    אודה להתייחסותכם.

    • הקצאת חניות נכים בפרויקט תמ"א 38
      עו"ד יוחנן דוניץ | 24/06/2021 15:29

      יצחק אחר צהריים טובים,

      השאלה מעניינת, שכן יש "חור" בדין בעניין חניות נכים בבניינים (לאו דווקא בעניין תמ"א 38):

      • הועדה המקומית רשאית לחייב מבקש היתר להקצות חנייה לנכים.
      • ניתן להצמיד כל חניה לדירה בבניין.
      • אם יש רוכש דירה (במקרה של תמ"א 38) או בעלים שהוא בעל תו נכה- אין ספק שניתן להצמיד   לדירתו את מקום החנייה.
      • הדין שותק במקרה בו אין רוכש או בעלים בעל תו נכה- ואין מניעה בדין להצמיד את החניה לאחת   הדירות בבניין. ה"חור" שבחוק לא מחייב למעשה להעמיד את חניית הנכים ל"נכה מן הציבור" לשם   נגישות לבניין.

      אני מעריך שההסכם של הבניין עם היזם שותק אף הוא בעניין זה- ובהחלט יש שאלה אם מקום החניה שייך ליזם או לבעלים.

      לדעתי, המצב הנוכחי- הוא הבריא ביותר לשם מניעת סכסוכים שקשה ליישבם לאור ה"חור" שבדין.

      בברכה,

      יוחנן דוניץ, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      התדהר 16, רעננה
      טלפון:09-7995599  ; מייל: Yohanan@ddlaw.net

      • תו נכים
        מירי שפר הדס | 04/01/2022 20:17

        בעלי בן 84 קיבל תו נכה ממשרד התחבורה.הבניין שלנו עבר תמא 38 יש חניית נכים בחזית אך אחד הדיירים שהביא גם את היזמים קיבל אותה בעורמה .הוא אינו גר בבניין ומשכיר אותה לעובד זר צעיר שמחנה שם. בעל החניה מסוכסך עם הדיירים.

        תודה