האם ניתן לפצל בית צמוד קרקע?

  • פיצול יחידת דיור בבית קרקע במושב שער אפרים
    סול | 20/06/2021 04:14

    שלום רב,

    הריני לפנות אליך כדלקמן:

    1.רכשתי בית במושב שער אפרים שמשתרע על 220 מ"ר.

    2. מעוניינת לפצל את היחידה ליחדה קטנה נוספת (60 מ"ר) שתשמש למגורי הורה.

    3. משיחה עם מהנדס הוועדה נאמר לי שלא ניתן כי זה יבוא על חשבון מספר הבתים שאושרו לפי תב"ע.

    4. מיותר לציין, שזה לא ברור; הרי ההורה יגור בכל מקרה עם המשפחה אך ללא אפשרות של פרטיות; משכך לא ברורה התשובה.

    5. אודה לסיוע מה עלי לעשות? למי עלי לפנות כדי לקבל אישור לפיצול היחידה?.

    אודה לתשובתך בדחיפות נוכח ה עובדה שהבית בשלבי בניה מתקדם.

    בברכה,

    סול

    • האם ניתן לפצל בית צמוד קרקע?
      עו"ד ציפי מרגלית | 22/06/2021 23:06

      סול שלום,

      קיימת הוראת שעה בחוק התכנון והבניה המאפשרת, בתנאים מסוימים, פיצול בית צמוד קרקע בהיתר.

      עליך לבדוק האם הפיצול המבוקש על ידך עומד באותם תנאים. יחידה זו אמורה להיות נוספת על אלו שאושרו בתב"ע.

      הטענה כי בכל מקרה יגור שם בן משפחה אינה רלוונטית לחוקי התכנון והבניה, גם אם לא תמיד מובן ההגיון שבכך.

      לצורך הפיצול יש להגיש היתר לועדה המקומית.

      בברכה,

      ציפי מרגלית, עו"ד

      מנהלת פורום תכנון ובנייה

      רחוב יגאל אלון 94, מגדל אלון 2 תל אביב

      טלפון נייד: 050-6444555 ; מייל: tsipi@margalit-law.co.il

      • פיצול בבית צמוד קרקע
        סול | 23/06/2021 07:21

        עו"ד מרגלית שלום

        קיבלתי בתודה את תשובתך.

        אודה לסיוע בהכוונה לאיתור הוראת שעה  בחוק.

        כמו כן, עד מתי היא תקפה.

        אודה לתשובתך בהקדם.

        עומדת לרשותך בכל שאלה או הבהרה.

        בברכה

        סול