שימוש בהאזנת סתר/ צילומים שהושגו באופן לא חוקי

  • חוקר פרטי
    יבגני | 22/06/2021 18:27

    שלום רב,

    אדם שוכר חוקר פרטי מורשה,  במטרה שישיג עבורו מידע על אדם,  מידע שאפשר להשיג גם בדרך חוקית,  וגם בדרך לא חוקית     הדרך הקלה יותר, לא חוקית.

    במידה והחוקר בוחר בפתרון הלא חוקי (כגון האזנת סתר) - האם האחריות הפלילית חלה עליו בלבד?

    האם הלקוח חייב לדרוש מהחוקר התחייבות שיפעל רק בדרך החוק?

    • שימוש בהאזנת סתר/ צילומים שהושגו באופן לא חוקי
      עו"ד אמיר מורשתי | 30/06/2021 13:32

      יבגני יקר, חוק האזנת סתר אוסר במפורש לא רק לבצע האזנת סתר אלא גם לעשות שימוש בתוצרים של האזנת סתר           "2(ב) המשתמש ביודעין וללא סמכות כדין בידיעה או בתכנה של שיחה שהושגו על ידי האזנת סתר, בין שנעשתה כדין ובין שנעשתה שלא כדין, או מגלה ידיעה או תוכן שיחה כאמור ביודעין לאדם שאינו מוסמך לקבלה, דינו – מאסר חמש שנים. והוראה דומה קיימת בחוק הגנת הפרטיות, ולכן האחריות הפלילית תהיה במקרה שאתה מתאר לא רק על החוקר הפרטי אסור חשוף גם לדין משמעתי שיכול ורשיונו ישלל אלא גם ללקוח שלו. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי