האם כדאי לערוך צוואה?

  • צוואה או ירושה
    משה | 22/06/2021 16:59

    שלום,

    אני ואחי ילדים יחידים להורים שיש בבעלותם דירה שרשומה על שניהם. אחי נשוי.
    מה היתרון בכך שהורי יעשו צוואה אם הם לא רוצים לחרוג מחוק הירושה? הרי בכל מקרה לפי הבנתי, אם לא יעשו צוואה, הירושה תתחלק בבוא העת 50% לבן הזוג השני ו 50% שיתחלקו ביני לבין אחי וזה מקובל עליהם.
    אז מה היתרון אם כן?

    תודה רבה,

    • האם כדאי לערוך צוואה?
      עו"ד רוית טוב-לי | 19/07/2021 22:25

      משה, שלום,

      אאחל להוריך בריאות ואריכות ימים.

      אכן, גם אם הוריך לא יערכו צוואה, לאחר פטירת שניהם יחולקו עיזבונותיהם בינך לבין אחותך, בחלקים שווים.

      היתרון בעריכת צוואה הוא אפשרות לשנות את אופן החלוקה (למשל, לקבוע שאח אחד יקבל את הדירה ואח אחר את הכספים), או אפשרות להגן על בן הזוג שנותר בחיים מפני מימוש הירושה עוד בחייו.

      החוק מקנה את מכונית הנוסעים לבן הזוג הנותר בחיים, ולא לכולם זה מתאים. החוק גם קובע שכתובת האישה תקוזז מחלקה בעיזבון, וגם זה לא מתאים לכולם.

      כדי להמליץ אם נכון בנסיבות העניין הספציפיות לערוך צוואה, מומלץ לפנות לייעוץ אצל עורך דין מקצועי, אדיב ואמין.

      בהצלחה,

      רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום צוואות וירושות

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il