ליקויי בניה במסירת דירה חדשה בתמ"א

  • שאלה בבקשה
    אודיה | 22/06/2021 14:31

    שלום לך
    הוזמנתי לפרוטוקול ראשוני ע׳י הודעת וואטסאפ (לא מודפס) בבניין תמא 38 בדירה חדשה
    פרויקט תוספת 2.5 קומות.
    קניתי בקומות החדשות.
    כאשר הגעתי לדירה דלתות הפנים לא היו מורכבות עד הסוף
    אריחי קרמיקה בקירות חסרים באמבטיה ושירותי אורחים.
    דירה מלוכלכת ומאובקת חסר חלון בממד
    וכלים סניטרים לא מורכבים.
    מיותר לציין שמעלית אינה מופעלת ואין טופס 4.
    כך שעלינו 6 קומות ברגל עלמנת לבדוק את הדירה
    הקבלן ביקש ממני חתימה על כל הקשקושים שחסרים שסימנו בדירה.
    יום למחרת שלחתי לו בוואטסאפ הליקויים שרשמתי+צילומים מהדירה שסימנתי
    לטענתו עד שלא חותמים הוא לא מתכוון לתקן את הליקויים וגם איים שיגיש לנו את הדירה כמו שהיא עם הליקויים כי יש לו שנת בדק. האם זה נכון?
    תודה רבה

    • ליקויי בניה במסירת דירה חדשה בתמ"א
      עו"ד הדר פינק טבת | 23/06/2021 11:00

      שלום, אודיה

      ראשית, צר לי לשמוע על המצב שתיארת, לא סימפטי בכלל!

      עניינית, פרוטוקול מוקדם נועד בדיוק למצב הזה, בו טרם הושלמה בניית הדירה לחלוטין, וניתן להצביע על ליקויים/חוסרים/פגמים הנראים לעין.

      עליך לוודא שכל הבעיות הללו נרשמו באופן מדויק ומפורש.

      איני רואה כל מניעה לחתום על הפרוטוקול עם הליקויים הללו, סירובך אינו ברור לי. אני נוטה גם להניח שיש חובה כזו בחוזה, לחתום על טופס הפרוטוקול המקדים, כמובן עם כל ההסתייגויות שהבחנת בהן וציינת אותן.

      מעלית וטופס 4 אמורים להיות במועד המסירה ולא במעמד הפרוטוקול המקדים.

      בכל מקרה שנת הבדק עומדת לקבלן לתיקון הליקויים, אך ברור שלא יכולה להיות מסירה של דירה בלי חלון/אסלה וכיו"ב. אני מבינה שיש לו עוד זמן לביצוע הדברים הללו, וזה בסדר גמור.

      תני לו להשלים ולתקן מה שצריך.

      בשורה התחתונה, נראה לי שקצת התבאסת מהמצב שהדירה טרם הושלמה והיית עייפה מהטיפוס במדרגות, אבל בסופו של דבר תגיעי לדירה שתהיי מרוצה ממנה - לפחות אני מאוד מקווה כך, בשבילך.

      בברכה,

      הדר פינק טבת, עו"ד
      מנהלת פורום תמ"א 38
      מורד הזמיר 7, חיפה

      טלפון: 077-4049484 , מייל: Hadar@tevetlaw.com

      • תודה על תשובתך
        אודיה | 24/06/2021 19:10

        הסירוב לחתימה נבע בהמלצת עורך הדין שלי
        הלוואי ואכנס לדירה שהיא לא פחות ממושלמת.

        • ליקויי בניה בדירה מתמ"א
          עו"ד הדר פינק טבת | 11/07/2021 10:34

          אודיה, צריך לזכור שבניה היא לא היי-טק, אלא לוא-טק low-teck

          ועל כן צפויים תמיד דברים שלא יהיו מושלמים עד הסוף.

          עם זאת, אין כל סיבה לקבל דירה עם ליקויים שמפריעים לך, גם אם הם לא כאלה שמונעים ממך שימוש סביר בדירה (למשל - אריחים סדוקים או בגוונים בלתי אחידים).

          בכל מקרה, השאלה היתה לגבי סירוב לחתום על הפרוטוקול, ועל כך עניתי לך למעלה.

          מקווה בשבילך שהכל יסתיים באופן חיובי, גם אם לא ב"מכה ראשונה".

          בהצלחה רבה!

          בברכה,

          הדר פינק טבת, עו"ד
          מנהלת פורום תמ"א 38
          מורד הזמין 7, חיפה

          טלפון: 077-4049484 , מייל: Hadar@tevetlaw.com