רשלנות רופא שיניים

  • רשלנות רופא שיניים
    אנונימי | 22/06/2021 13:20

    שלום רב,

    טופלתי אצל רופא שיניים מומחה לשיקום הפה מבין היקרים בארץ ובחרתי בו משתי סיבות. האחת, מקצועיות, והשניה, אסתטיקה של כתרים על שתלים שכן ראיתי הרבה אנשים עם כתרים לא אסתטיים שלא לטעמי. בפגישת הייעוץ עמו הראה לי תמונות של כתרים שעשה ואהבתי את צורת הכתרים.

    הרופא טיפל בי בכל הפה במשך כשנתיים וזה כלל ייעוץ, סתימות, והתקנת כתר על גבי שתל שזו הסיבה העיקרית לשמה הגעתי אליו. הכתר הראשון היה מושלם אך הרופא הרס אותו בסגירת הבורג ואינו מודה בכך. לאחר הרס זה חשתי כאבים חדים בלעיסה באיזור הכתר. לאחר זמן ממושך שהתעקשתי שלח את הכתר לתיקון וזאת כאשר הבטיח מראש כתר חדש. הכתר המתוקן הוגדל מכל כיווניו וחשתי לחץ בפה וחוסר התאמה. גם סגירת השינייים לא היתה תקינה, הכאבים לא פסקו בלעיסה ובנוסף הכתר לא דומה לשן שנעקרה שם ולא אסתטי בעיניי. שילמתי המון כסף בשל אסטיקה ולבסוף קיבלתי כתר לא תקין וגם לא יפה אסטתית שהיה עולה לי חצי מחיר אצל רופא אחר. חשוב לציין כי הכתר הראשון היה מושלם גם אסטתית וגם תפקודית. התלוננתי מספר פעמים אך הרופא התעקש שלא להזמין לי כתר חדש מכיוון שלטענתו הכתר הנוכחי תקין וזאת למרות הכאבים בלעיסה שלא פסקו אף פעם. עברו כבר 8 חודשים מאז ועדיין אין אני יכולה לאכול בצד זה של הפה בגלל כאבים בלעיסה. הרופא סירב לבקשתי להגיע לבדיקה על מנת לאבחן מה גורם לכאבים בלעיסה.

    נוסף על כך קרו עוד כמה דברים לא מקובלים בעיניי עם רופא זה. אחד מהם, לאחר שביצע סתימה עמוקה בשן הסמוכה לכתר חשתי כאבים בשן בין השן לחניכיים. התלוננתי מספר פעמים והרופא טען שצריך לשמור על הגיינה והכאב נובע מזה. במהלך הזמן הכאבים לא פסקו, באו והלכו ומאז עברה כבר שנה וחצי ובחודשים האחרונים הכאב מתעצם מאוד עד לכדי כאבים בחצי הפנים שבצד של שן זו. גם כאן, השאיר אותי ללא מענה לכאבים ותתכן הדרדרות של מצב שאפשר היה למנוע אם היה מתייחס לתלונותיי בזמן.

    חרף התעקשותי לקבל טיפול ובירור לפשר הכאבים בלעיסה ובאיזור הסתימה, הרופא החליט שאינו מוכן לקבל אותי יותר במרפאתו וכך השאיר אותי המומה עם כאבים בלתי פוסקים וחוסר יכולת לאכול בצד של הכתר וזאת לאחר שקיבל את מלוא התשלום עבור כל הטיפולים ובזמן.

    שאלות:

    1. לאיזה עורך דין עלי לפנות כדי למצות את זכויותיי? אני מעוניינת להחזיר לרופא את הכתר ולקבל את מלוא הסכום ששילמתי עבורו שכן אינו מאפשר לי לעיסה תקינה וכן אינו עונה על ציפיותיי מבחינה אסטתית בניגוד למה שהובטח.

    2. האם בנוסף אפשר לטעון לאי התאמה אסטתית על מנת לדרוש את כספי בחזרה? לאיזה עורך דין עלי לפנות? למיטב הבנתי אין זה קשור לרשלנות רפואית. לאיזה תחום זה שייך במשפטים?

    3. לגבי סירוב הרופא לקחת אחריות ולטפל בי לאחר שהתגלו כאבים שונים לאחר עבודה שעשה, מה הן זכויותי? למי אפשר לפנות והאם ניתן לתבוע גם על כך?

    תודה רבה ויום טוב.