פרגולה בדירת גן

  • קובץ מצורף פרגולת בדירת גן
    רונית | 13/11/2017 14:31

    שלום רב אנו גרים בבניין בן שנה וחצי בראש העין בקומה ראשונה. דירה שלנו. הדיירים מדירת הגן מתחתינו החליטו לשים פרגולה ללא ידיעתנו וללא התרעה מראש (מצורפת תמונה). יש לציין כי הפרגולה נראית לעין במלואה מתוך הבית ממש כמו המשך לרצפת המרפסת.  נעזוב את העובדה שבמשך יומיים נשמע היה שקודחים לי בתוך הבית כולל בצהריים (בעוד אני עם 2 קטנטנים) וצצו מולי המתקינים על גביי הפרגולה ישנם מספר דברים שמפריעים לי. ראשית, עניין הבטיחות. קל כעת בהרבה לפרוץ אלי הביתה שכן בטיפוס קל על הגדר הנמוכה ומעבר לפרגולה קל מאוד להיכנס אליי. רק לעבור את הזכוכית של המרפסת. שנית, עניין הניקיון. כעת כל דבר שייזרק מהקומות העליונות ינחת על הפרגולה במקום נראה לעין מתוך הדירה שלי וללא יכולת שלי להגיע לנקות שם. בדלי סיגריות, שקיות ואפילו אבק או מים. שלא לדבר על קנים של יונים וכולי. בנוסף, הפרגולה מסתירה לי מעט את הרחוב. שאלותיי: 1.      האם לא היה צריך לקבל קודם אישורנו לכך שכן הפרגולה נתמכת במרפסת שלי והינה נראית לעין ובקו ישר מהבית שלי? 2.      האם אין סכנה בכך שבחלק אחד הפרגולה נתמכת רק במרפסת וללא רגליים, הרי שאפילו בריכה לילדים אסור לעשות במרפסת? 3.      איך אוכל לברר אם קיבלו אישור מהעירייה? 4.      האם הם לא פגעו בחזית הבניין? לפי הידוע לי החזית צריכה להיות אחידה ואסור לסטות ממנה. 5.      האם יש לי מה לעשות?  תודה רבה

    • פרגולה בדירת גן
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 15/11/2017 11:22

      שלום רונית,

      כיום בנית פרגולה העומדת בתנאי החוק פטורה מקבלת היתר בניה. יחד עם זת, יש להודיע לועדה לתכנון ובניה על הקמתה ולצרף אישור מהנדס בדבר יציבותה.

      מאחר שהפרגולה נתמכת בקיר חיצוני, המהווה רכוש משותף של כלל הדיירים, יש צורך בקבלת הסכמת מרבית הדיירים (ולאו דווקא הסכמתך).

      תוכלי לבדוק בתיק הבניין במשרדי הועדה המקומית לתכנון ובניה אם התבקש או ניתן היתר לפרגולה, ואם הוגשה הודעה מתאימה על בנייתה, הכוללת אישור מהנדס. אם לא עשו כן, תוכלי לפנות לרשות בדרישה להרוס את הפרגולה.

      בנוסף, ככל שהפרגולה תגרום למטרד, תוכלי לתבוע את דיירי דירת הגן בשל המטרד שנגרם.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com

      • פרגולה- המשך
        רונית | 15/11/2017 13:04

        היא לא נתמכת בקיר הבניין אלא בתחתית המרפסת שלי (כפי שנית לראות בתמונה). האם זה נחשב לרכוש משותף של כלל דיירי הבניין בכל זאת?

        • הגג של הפרגולה נראה בתמונה אטום לגמרי ללא חללים

          לפי תקנות הפטור מהיתר, בסעיף 1 מוגדרת פרגולה כחייבת להיות עם גג שיש לו 40 אחוז חללים. אם הגג אטום לגמרי זו בכלל לא פרגולה והבניה הזו חייבת בהיתר בניה כדין.

          • ניתן לפתוח אותה ואז יש חללים  לת
            רונית | 16/11/2017 09:19

            • אם "ניתן לפתוח" אותה - זו לא פרגולה

              פרגולה חייבת להיות עם לפחות 40 אחוז חללים פתוחים באופן קבוע - 24 שעות ביממה - ולא שהיא תהיה "סגורה" בגג, ושניתן יהיה "תיאורטית" לפתוח.

      • האם הרוב המדובר הוא מעל מחצית מהדיירים?
        יוני | 20/06/2021 00:26

        האם הרוב הדרוש לבניית פרגולה הנתמכת בקיר בניין משותף הוא מעל 50% או שמא מדובר באחוז גבוה יותר? שכן שלי טען שעלי למצוא רוב של 75%

        • אנשים קנאים
          אלמוג | 26/11/2022 21:13

          צרי עין וקנאים. בושה

          • פרגולה
            רינת | 22/12/2022 22:11

            לא צרי עין ולא קנאים.

            פשוט בנו "מעלית" לגנבים כדי לפרוץ בקלות לקומה הראשונה.

    • היי רונית אפשר את המייל שלך לצורך התייעצות??
      אבי | 23/12/2022 11:17

      היי רונית אפשר את המייל שלך לצורך התייעצות??