הסכם בעל פה

  • חוזה בעל פה דייר מוגן
    א | 19/06/2021 20:00

    שאלתי פה בעבר ושואלת שוב ובנוסף מחפשת עורך דין בטזור פתח תקווה המתמחה בדיני חוזים
    אני בת יחידה נישאתי וביחד עם בעלי עשינו חוזה בעל פה עם אמי שאנו נרחיב את ביתה שהיה בית ישן בגודל של 40 מטר מרובע נבנה לה יחידה בתמורה לאפשרות הבנייה נשלם את המשכנתה הוצאות הבנייה החשמל הכבלים
    היא תשלם את הארנונה והמים
    בתמירה לכך נגור במבנה שהרחבנו והבית יהיה שלי אחרי חיים ארוכים שלה.
    אני טיפלתי באימי בכל תקופת הקורונה בתור מטפלת מטעם ביטוח לאומי במקום 15 שעות נתתי שרות 24 שעות ביממה.
    אבל אמי לא מרוצה היא רודה בי ואף הכתה אותי . כתוצאה מהסכסוך היא מאיימת לזרוק אותי מהבית .
    השאלה היא האם לחוזה בעל פה יש תוקף ?
    האם היא יכולה לעשות כרצונה?
    נניח למכור את הבית ולהשאיר אותי ללא קורת גג?
    האם היא יכולה להוריש את הבית לכל אדם ללא התיחסות להסכם ביננו?
    ואיפה הזכויות שלי?
    יש לציין שבתקופת הקורונה הצלחתי לשחזר מסמכים שהיו אצלה והושמדו כמו תשלומי המשכנתה חוזה המשכנתה תשלומי הבנייה תשלומי חשמל וכו

    • הסכם בעל פה
      ליאור חאיק, עו"ד | 19/06/2021 22:10

      שלום

      בהחלט. להסכם בעל יש תוקף ככול וניתן להוכיח אותו.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

      • הסכם
        שי | 20/06/2021 12:21

        מה הנייד שלך?

        גם להסכם הע"פ וגם להסכם בהתנהגות יש ערך.

        רק צריך להוכיח