לא

  • דוח מהירות התנהלות שוטר לא תקינה?!
    אלדד | 05/08/2018 09:23

     שלום
    שוטר טוען שהלייזר קלט אותי ב127 קמש בכביש של שני נתיבים עם הפרדה (90 קמש)
    בדוח הוא הפחית 5 קמש ורשם 122 קמש.
    השוטר לא הראה לי את המרחק מהרכב אבל רשם 250 מטר.
    השוטר רשם בדוח שהיה עם ניידת גלויה כשרואים בבירור בסרטון מהמצלמה שלי שהניידת אחרי הצומת במקום שממנו לא רואים את האירוע. בנוסף השוטר שרשום כעד ישב בניידת כל הזמן ולא ראה כלום.
    כשהשוטר עצר אותי הוא שאל למה נסעתי מהר עניתי שלא נסעתי מהר ואז הוא שאל שוב ואני מלחץ עניתי אני חושב שלא נסעתי מהר וזה מה שהוא רשם בתגובת הנהג.
    האם לא היה צריך לתת לי להגיב בצורה ברורה?
    הכל מוקלט מהמצלמה עפ אודיו כך שאם יש פה התנהלות לא תקינה אוכל להוכיח את זה.
    אין לי עבירות תנועה מ2011 פרט לדוח מלפני שנתיים על מסרק הגה לא תקין.
    האם על סמך מה שכתבתי פה ניתן לבטל את הדוח?

    • לא
      אבי | 05/08/2018 11:33

      התנהלות תקינה.
      בעת שהשוטר הראה לך את המהירות, בשורה השניה מופיע המרחק.
      אין להתנהלות השוטר דבר עם העובדה שהממל"ז מדד אותך על 127.
      לממל"ז חזקת אמינות בבית המשפט.
      נסה לכתוב למפנ"א (פרטים על גבי הדוח) ולבקש המרה להתראה

    • דו"ח מהירות
      יעקבי | 05/08/2018 22:10

      שלום אלדד,
      על פי מה שתיארת לא מצאתי פגם בהתנהלות השוטר.
      1. הפחית 5 קמ"ש - תקין.
      2. הראה לך את החריגה במהירות - תקין.
      3. באותו מסך רואים גם את המרחק - תקין.
      4. נידית גלויה הכוונה לניידת עם צבעי משטרה להבדיל מניידת סמויה - תקין.
      5. השוטר השותף לא פעיל עם הממל"ז. בטוח שרשם במיזכר מה עשה.
      6. השוטר שאל אותך פעמיים לתגובתך - תקין.
      מסקנה: טיעוניך לא מחזיקים מים. הדו"ח לא יבוטל.
      המרה באזהרה באה בחשבון. אפשר לבקש אם אתה מודה באשמה. רק אל תזכיר את הטיעונים הנ"ל.

      • ניידת גלויה
        אבי | 19/06/2021 09:33

        היי,
        שוטר עצר אותי על מהירות (ממלז),
        כתב בדוח שהיה עם ניידת גלויה.
        בפועל היתה ניידת סמויה (סופרב לבנה בלי אמצעי זיהוי)
        בנוסף, כל המלל שרשום בדוח נראה כאילו נכתב על ידי עורך דין,
        והשוטר היה ערבי עם שפה לא מותאמת. נראה כאילו עשה קופי פסט מאיפושהוא
        האם יש עילה לביטול?