שאלה בנוגע לכשירות לעמוד לדין

  • שאלה חשובה
    רביב | 19/06/2021 00:55

    אהלן

    מי שיש לו אבחנה של בעית אישיות ובעיה בתפיסת המציאות הכל מאובחן

    האם האדם כשיר לעמוד לדין?
    האדם 24/7 חושב גם על הדרך איך להרוג את עצמו

    • שאלה בנוגע לכשירות לעמוד לדין
      עו"ד אמיר מורשתי | 20/06/2021 15:14

      רביב יקר, ככלל האבחנה האם אדם כשיר לעמוד לדין אם לאו הינה אבחנה של רופא פסיכיאטר מומחה , אבחנה אליה הוא מגיע לאחר שהוא נפגש עם הנאשם ומקבל לידיו את כל החומר הרפואי אודותיו. כך שבמובן זה אין בסמכותי לענות לך על השאלה, יהיה רצוני טוב ככל שיהיה לסייע לך. יחד עם זאת, מניסיוני, אדם שמסוגל להתייעץ עימי באינטרנט, מלמד על עצמו שהוא מבין את תפקידו של עו"ד ויכול להסתייע בשירותיו ומכאן שבסבירות גבוהה הוא גם כשיר לעמוד לדין. בנוסף, דיכאון והפרעת אישיות ככלל אינם מצביעים על אי כשירות לעמוד לדין. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי