תשלום מס שבח

  • מס שבח בצוע תשלום באמצעות המוכר
    מוריה ג | 18/06/2021 17:39

    שלום, שאלתי ,אבי נפטר, ו קיבלנו אני ואחי פיצוי על הפקעת מקרקעין חקלאי, ע"י גוף מנהלתי/ממשלתי, בעקבות ירושה מאבינו, העיסקה דווחה על ידי הגוף שנםקיע, ודווח על הפיצוי, בסכום מאוד קטן, הוא שילם ודווח על העפקעה, ומס השבח  הועבר בצק למיסוי מקרקעין. קבלנו העתקי קבלה שהצק נפדה, אבל לאחי, נשלח טופס 7098, שמאפשר רישום במקרקעין, והתיק נסגר, אלי לא נשלח הטופס, ובמוקד אמרו שהתיק עדין פתוח. לא אני ולא אחי דווחהו  על הפעולה, רק הגוף שהפקיע!!!.
    שאלתי האם העובדה שהכסף נגבה  ע"י מיסוי מקרקעין ,בצ'ק מס השבח שהעבירו על חשבון, עבור פיצוי על הפקעת המדינה,  על חלק משטח חקלאי כיורשים, מהווה אישור שאין דרישת מס נוסף? מה הסיבה שהתיק של אחי נסגר ודלי לא נסגר? רק טכנית ויש להמתין? או שפתאום אני עלולה לקבל קנסות? להזכיר לא דווחנו על הפקעה כי בכלל לא ידענו זה ירושה. איך זה שאותו פיצוי אותו צ'ק מס שבח הועבר למס מקרקעין, אחד נסגר ואחד לא נסגר?  השאלה הכי חשובה, אם אדם לא דווח על העיסקה- זה לא עיסקה זה כאמור פיצוי הפקעה, האם מיסוי מקרקעין אמור לשלוח הודעה על חיוב או קנס על אי דווח, ותך כמה זמן?  מיום שפדה את צק מס השבח שקיבל מהמוכר-מפקיע?
    שוחחתי עם מוקד מיסוי מקרקעין אמרו להמתין לסגירת התיק, לא אמרו לדווח. מי צריך להודיע אם יש קנס? חוב?
    כדאי לדווח בכל מקרה , או להמתין שהתיק יסגר כמו לאחי? כלומר אם יש איחור בדווח מיסוי מקרקעין שולח הודעה על קנס מיד? או ממתין שנים בשביל לגבות קנסות גדולים?
    האם נספיק הוכחה של שיחה במוקד מקרקעין הטלפוני, שאמרו שהמקדמה נגבתה ולהמתין לסגירת התיק בלבד.
    לסכום אחי קיבל את הטופס 7098, אישור רישום במקרקעין. אני לא, האם צריך לפנות למס שבח או להמתין??? שאלה שניה, האם עצם העובדה שמס שבח גבה את המקדמה שהחברה שילמה עבורי מסכום הפיצוי שהיה מגיע לי, זה אומר שזה המס שבח שאמור לשלם? תודה

    • תשלום מס שבח
      עו"ד משה (מוש) גבע | 29/06/2021 10:02

      השאלה מורכבת מידי למענה בפורום שמטרתו לתת "עזרה ראשונה" בסוגיות מיסוי כלליות.

      מומלץ בחום לפנות ליעוץ מקצועי פרטני.

      בברכה,

      משה גבע, עו"ד
      שותף ומנהל סניף תל - אביב
      סלי אילון ושות' - משרד עורכי דין מיסים
      יעוץ וליווי מקצועי ומשפטי בתחום המיסים

      רח' הארבעה 28 ת"א
      טל': 03-5084525; מייל: moshe@gevalaw.co.il