האם הדברים שנאמרים בשימוע מוגנים מלשון הרע?

  • הוצאת דיבה שאלה
    אפרת | 18/06/2021 09:38

    המעסיק שלי שעומד לפטר אותי פלט שרואת החשבון שלו אמרה לו :״ תיזהר שהיא לא תאשים אותך באונס״ זה נחשב הוצאת דיבה?

     שנית האם מותר לי להגיד את זה בשימוע או שזה יחשב דיבה/ לשון הרע?

    • האם הדברים שנאמרים בשימוע מוגנים מלשון הרע?
      עו"ד אורי שורר | 18/06/2021 15:45

      אפרת שלום,

      ראשית, לגבי האמרה של רואת החשבון למעסיק שלך, יש ספק גדול האם ניתן לראות באזהרה הזו כפרסום לשון הרע. שנית, גם אם מדובר בפרסום לשון הרע, על מנת להוכיח את התביעה שלך כנגד רואת החשבון תצטרכי שהמעסיק שלך יעיד לטובתך ויאשר שזה אכן נאמר לו.

      לגבי חזרה על הדברים בשימוע - ראשית, עליך להחליט מה מטרת החזרה על הדברים ? האם זה ישכנע את המעסיק שלא לפטר אותך? האם זה קשור לסיבת הפיטורים?

      על פניו, אין קשר בין הדברים לשימוע כך שאין תועלת בחזרה על הדברים, ככל שנאמרו, שכן אינך יודעת אם רואת החשבון באמת אמרה את מה שהמעסיק שלך אמר לך שהיא אמר.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      יחזקאל קויפמן 2, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il