ביטול מנוי בחדר כושר

  • ביטול מנוי ברשת הולמס פלייס
    ביטול מנוי בהולמס פלייס | 18/06/2021 07:23

    עשיתי מנוי שנתי בסניף רחובות של הולמס. נציגה הציעה לי בטלפון מנוי 1+1 לשנה בעלות של 389 שח לחודש + 400 שח דמי הרשמה לכל אחת, וצרפתי את אחותי.
    חודש אחרי ההצטרפות אחותי ריסקה את היד, ועברה ניתוח מאוד קשה, ממנו תחלים רק בעוד חודשים רבים.
    ביקשתי להקפיא את המנוי, בהולמס סרבו ואמרו שאין הקפאות במבצע. ביקשתי לבטל, ופה טענו שיגבו סכום הזוי על הביטול (כ 1500 שח).
    1. מכירה על פי תיקון 37 שגובים סכום של סכום חודשי רגיל (499) פחות המבצע (389) ומכפילים בכמות החודשים. הם טוענים זה עבור 2 אנשים ולכן החישוב הוא 2 חודשים רגילים פחות חודש מבצע. זה חוקי??
    2. האם פציעה קשה לא נחשבת סיכול חוזה ולכן אסור לגבות דמי ביטול?
    3. להולמס לקח 10 ימים לחזור אלי עם תשובה (שלו הייתי מקבלת בזמן הייתי מבטלת לפני) ועדיין טוענים שחודש ההתראה מתחיל מהרגע שיזרו אלי. האם חוקי?
    אשמח לתשובה

    • ביטול מנוי בחדר כושר
      ליאור חאיק, עו"ד | 19/06/2021 22:01

      היי

      1. נראה על פניו שדמי הביטול אינם תואמים את אלו המופיעים בחוק הגנת הצרכן.

      2. לא מדובר בסיכול, מצד שני אם הפציעה הייתה במכון הכושר אפשר להגיש תביעת ביטוח תאונות אישיות שאותה מכון הכושר חייב לערוך לפי חוק מכוני הכושר

      3. הספירה מתחילה מרגע הביטול. עם זאת, 10 ימים לתשובה בהחלט אינם סבירים ויכולים לעלות לכדי חוסר תום לב.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com