דוח תנועה על חנייה כפולה - שאלת המשך

  • דוח תנועה על חנייה כפולה
    אלי ארצי | 17/06/2021 21:09

    שלום

    קיבלתי בדואר לפני זמן מה דו"ח מעיריית בת ים על כך ש"העמיד/החנה/עצר/השאיר רכב בצד רכב החונה בצד הדרך חניה כפולה", בלווית תמונה של הרכב.
    הדו"ח הגיע יותר מחצי שנה אחרי שהרכב צולם.
    שמח וטוב לב ביקשתי לבטל את הדו"ח מפאת משך הזמן שעבר. לא התעמקתי שהדו"ח צריך להגיע "מהר" רק אם צולם במצלמה אוטומטית ולא ע"י פקח (אלוהים יודע מה הסיבה להבדלה הזו, אבל ניחא).
    כמובן שהודיעו לי שאין עילת ביטול.

    עכשיו, שאלה
    בצילום של העבירה רואים בבירור שאיתות המצוקה עובד (שני הוינקרים דולקים בחלק מהתמונות). התמונות צולמו בטווח זמן של שתי דקות.
    כמובן שאינני זוכר את האירוע.

    האם טיעון בסגנון עצירה בנתיב כדי למנוע תאונה עקב הופעה של סחרחות / הקאה (מצב בריאותי חולף כלשהו) או אפילו משהו בנאליי יותר כמו ששנייה לפני קפץ ילד לכביש והייתי חייב להירגע רגע -
    יכול להוביל לזיכוי?

    תודה

    • דוח תנועה על חנייה כפולה - שאלת המשך
      אלי ארצי | 17/06/2021 21:30

      ובהמשך לאמור, כנימוק אפשרי אחר לעצירה עם איתות מצוקה - האם ניתן לטעון כי עלה חשש שיש תקלה ברכב ועל כן נאלצתי לעצור? (המנוע התחמם כי לא היו מים)

      • דו"ח חניה כפולה
        יעקבי | 17/06/2021 23:50

        שלום אלי,

        טענותיך לא מחזיקות מים. הפקח היה במקום ונוכח שאין שמץ ממה שטענת.

        אם יתברר בבית המשפט ששיקרת כי אז השופט, שאינו כבול לקנס המקורי, ידון אותך לחומרה על כל המשתמע.

        לדעתי, שלם את קנס והפנם.

        הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע.

        • דוח תנועה על חנייה כפולה -
          אלי ארצי | 18/06/2021 00:32

          שלום יעקב,

          ראשית - תודה.

          אני מעלה את זה כשאלה, שכן מנקר בי פער בין שתי תקנות, יחד עם כעס על הזילות בנו, כאזרחים.

          1. הסיבה, להבנתי, שעל דוח מצלמה אוטמטית יש התיישנות תוך 4 חודשים היא שהמחוקק קבע שאם לא קיבלת את הדוח ביד, בקרות האירוע, אזי באמת אתה לא אמור לזכור מה בדיוק היה כשצולמת, ואז אין איך להתגונן.

          כאן, פקח רשם דוח. *אבל הוא לא נתן לי אותו. וגם לא הצמיד על שמשת הרכב*. בכך, נמנעה ממני "חווית הדוח" - אז למה אני צריך לזכור בדיוק מה היה ואיך היה? (ודוק - המחוקק התייחס בדיוק לזה)

          לעצם העניין - אני אפילו לא זוכר מי נהג ברכב אותו יום - אני או אשתי. אז כן - יכול להיות שאשתי שמה לב שהמנוע מתחמם, נלחצה, עצרה וכו'; כן - יכול להיות שקיבלתי טלפון מרגיז במיוחד, הייתי נסער ועצרתי (ומיד פניתי את הנתיב כשהתפנתה חנייה)? יכול להיות שדרסתי חתול... אני יכול לתרחש עוד כמה סיטואציות סבירות שכאלה.

          לצורך העניין העקרוני - איפה ההוכחה שלא הייתה מצוקה שמצדיקה עצירה בנתיב (קצרה)? אין שום תעוד שהפקח רשם, ובטח לא נתן לי להביע את עמדתי במעמד כתיבת הדוח. ואם אין הוכחה - אז למה שלא אחשב זכאי (שהרי לא הוכחה אשמתי)....

          2. כעס - למה, אם פקח רואה רכב עם איתות מצוקה - הוא לא ניגש לברר במה אפשר לעזור? ולמה, אם הוא מגלה שאין שום מצוקה, הוא לא מפעיל את הכריזה שלו וצועק "הונדה אדומה - פני את הנתיב" לפני שהוא נותן דוח. כמה זה קשה??

          אדגיש - ה-250₪ לא יגמרו אותי. אבל זה מעצבן. הרשות המקומית מתנהגת בנכלוליות....

          • דו"ח עצירה במקביל, האם מוצדק?
            יעקבי | 18/06/2021 13:04

            שוב שלום אלי,

            אני מבין לליבך אבל...

            1. ישנה מדיניות אכיפה של הימנעות מאינטראקציה עם נהגים על מנת שלא להגיע לכדי אלימות.

            2. לבד מן החניה במקביל לרכב אחר יש לקחת בחשבון את מידת ההפרעה לתנועה.

            3. אם היתה סיבה מוצדקת לעצירה במקום, צריך לגבות אותה בהוכחה. למשל: מנוע התחמם! האם הוזמן מכונאי, גרר, סיוע אחר? שיחת טלפון לא מהווה סיבה מוצדקת.

            4. אם היה נהג ברכב או בסביבתו הקרובה, אפשר שהפקח היה מורה על הזזת הרכב על מנת להפסיק את העבירה. באין נהג - צולמה העבירה ונרשם הדו"ח.

            נחמה פורתא: ניתן להגיש בקשה למנהל הפיקוח על החניות ברשות המקומית להמרת הדו"ח באזהרה מן הנימוקים הבאים:

            א. הודאה באשמה והבעה סליחה.

            ב. היות העבירה ראשונה מסוגה.

            ג. עבר תעבורתי נקי ברישום של העירייה.

            בהצלחה.

            • דוח תנועה על חנייה כפולה בהמשך דיון
              אלי ארצי | 18/06/2021 14:49

              הי יעקב

              המון תודה על הדיון. אין ספק שנקודת ראייה אחרת ושונה - מוסיפה.

              ברור לי שצריך לגבות תיקון / מחלה בקבלה ממוסך / אישור מרופא מטפל. מאידך - רובנו לא שומרים קבלות כאלה / לא הולכים לרופא על כל הקאה.
              כיוון שלא ידעתי שקיבלתי דוח - אין לי תעוד כזה.
              (זה לעניין ההתיישנות). גם המחוקק, להבנתי, בעמדה הזו. לכן ההתיישנות על דוח מצלמה אוטומטית קצרה.

              לדעתי - היה נהג ברכב כל הזמן (ואם לא - אז יצא לראות מה התקלה - כלומר היה בסביבה המיידית של הרכב; לא בפיצוציה הקרובה קונה קולה). ולכן, אין אפשרות להגיד שלא היה נהג, קרי דוח תקף.

              כל התנהלות המדינה/רשות מקומית כאן מקוממת. אני מבין את הרצון להמנע מאלימות (אני הכי לא אלים שיש); אני מבין את הצורך בהוכחה מצולמת - וטוב שמצלמים. אבל זה מנוצל לרעה - לו היה הפקח ניגש, ודאי היה מצליח לעזור ולפתור את הבעייה בתנועה.
              מה שקורה זה שהרשות העירונית עושה את המינימום הנדרש, והאזרחים נדפקים.

              בסוף, להבנתי, ואשמח לחוות דעת מנהלת הפורום, אם נגיע לבית משפט (אם גדול מאוד) המדינה צריכה להוכיח את אשמתי מעל ומעבר לכל ספק סביר. אם יש צילום של הרכב באותו מקום במשך עשר דקות - תופס. אם יש צילום שלי קונה משהו משהו בחנות סמוכה - תופס. אבל אם אין (ואין) - איך אפשר מצילום של דקה בודדת, ברכב עם וינקרים מהבבים - להניח שאין מצב מצוקה כזה או אחר שמצדיק את העצירה בנתיב? (החוק, אגב, מתיר את זה). ואם אפשר להניח הנחה כזו, האין זה ספק סביר מספק?? למה מניחים שאני אזכור ממרחק של יותר מחצי שנה מקרות האירוע משהו שבסופו של דבר יכול להיות שגרתי כיוון שמי שצילם את זה הוא פקח (שלא נקף אצבע) ולא מצלמה אוטומטית?

              יש כאן עוולה אזרחית. וזה מקומם.

              שוב תודה

              ושבת שלום