הדיון בתביעה קטנה

  • חובת השופט לאפשר לי להציג את עמדתי במשפט
    יואב | 17/06/2021 09:57

    היי,

    נתבעתי בתביעות קטנות. בדיון הראשון השופטת קיימה דיון מחוץ לפרוטוקול ואחר כך קבעה דיון לעוד מספר חודשים. רציתי לשאול שתי שאלות:

    1. כמה האמירות של השופטת בשלב הזה של דיון מחוץ לפרוטוקול קובעות את גורל התיק? מצד אחד אני לא מאמין שהיא תגיד משהו שהיא לא מאמינה בו, מצד שני היה ניכר שהיא לא בקיאה בפרטים של המקרה, כלומר כנראה שלא קראה בעיון את כתבי הטענות.

    2. בדיון מחוץ לפרוטוקול השופטת שאלה מי רוצה להתחיל ואז התובע דיבר ואני לא דיברתי ורק עניתי לשאלות של השופטת. אני מרגיש שזה לא פייר. האם יש מצב כזה גם בדיון עצמו?? אם ארצה לבקש מהשופטת לשטוח בצורה קוהרנטית ואחידה את עמדתי למשך 5 דקות בערך, סביר להניח שהיא תסכים לי או שזה לא מקובל ואני רק אמור לענות לשאלות? זה נשמע לי לא סביר..

    המון תודה!

    • הדיון בתביעה קטנה
      ליאור חאיק, עו"ד | 19/06/2021 21:48

      יואב שלום,

      1. יש לכך השפעה מסוימת אם כי דעתו של שופט עשויה להשתנות מדיון לדיון, לפעמים אפילו ב-180 מעלות

      2. זכותך לדבר ולהציג את טענותייך. עמוד על כך.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com