משיכת כספים מחשבון בנק בניגוד לרצון בעליו

  • משיכת כספים ללא ידיעת בעל חשבון בזמן שהיה בחו"ל
    דנה | 16/06/2021 19:13

    פונה עליכם לעזרה עבור קרוב משפחה אדם מבוגר בן 80, שניהל חשבון בעבר עם ראייתו. האישה יצאה מחשבון המשותף פתחה חשבון משלה, ובחשבון המשותף נשאר שמה כבעלת חשבון במשך שנים אולם לא פועלת בחשבון. לחשבון המשותף נכנסת קצבת זקנה של הבעל בלבד, בתקופת שהותו של הבעל במשך שנתיים בחו"ל, האישה משכה את הכספים  וכעת מכחישה.

    הבעל פנה לבנק עם צו של בית הדין  שמורה לבנק לגלות לו ע"י מי בוצעו המשיכות בתקופת שהותו של הבעל. הבנק מתנער בכך שהצילומים נשמרים  רק למשך 6 חודשים ולא ניתן לתת לו מידע כזה מאחר ועבר תקופה של שנתיים.

    אבקש את הצעתכם איך לעזור לאדם מבוגר כדי לקבל את כספו בחזרה. בדרכון שלו רואים מתי יצא מהארץ ומתי חזר בוודאות הכספים נמשכו ע"י רעייתו.

    האם כדי להגיש תביעה כנגד הבנק שמסרב לתת את המידע? האם צריך לתבוע גם את האישה רוב הימשכות בוצעו עם כרטיס אשראי.

    מה אחריות של הבנק במקרה זה שלא דאג לשמור על כספים של הלקוח?

    תודה מראש על עזרתכם.

    • משיכת כספים מחשבון בנק בניגוד לרצון בעליו
      עו"ד אסף מירוז | 16/06/2021 22:22

      דנה שלום

      המקרה מצער מאוד ומעורר תהיות. אני גם  בפסק גדול לגבי עניין הששה חודשים.

      לכן, אלה מסוג השאלות שחשוב לברר בהם היטב את הפרטים הרלבנטיים, על מנת שניתן יהיה לתת מענה מקצועי וקשה לת יעוץ מסוג זה בפורום.

      בברכה,

      אסף מירוז, עו"ד
      מנהל פורום דיני בנקאות

      מרכז עזריאלי, המגדל המשולש, ק"28, דרך מנחם בגין 132/3 תל אביב
      טלפון: 03-7266966  ; מייל: amerozlaw@gmail.com