הסכם שיתוף

  • הסכם שיתוף
    רונית | 16/06/2021 16:34

    שלום רב,

    אני גרה בבניין בן 8 שנים שרשום בטאבו כמושע מכיוון שעל אותו גוש+חלקה רשומות עוד 2 וילות שבעליהם מסרבים לבצע תהליך של פרצלציה.

    בין השכנים בבניין החדש נכתב הסכם שיתוף אך הבעלים של הוילות הסמוכות מסרבים לחתום על מסמך זה.

    כיוון שכך, לא ניתן היה לרשום את ההסכם שיתוף בטאבו.

    במהלך הזמן השתנו הבעלויות בחלק מהדירות בבניין שלנו ורציתי לשאול :

    1. האם כיוון שההסכם לא נרשם בטאבו נדרשת חתימה על ההסכם שיתוף של הדיירים החדשים שהתחלפו? והאם מספיק שיוסיפו את חתימתם על ההסכם הראשון שנכתב ליד החתימה של הבעלים הראשונים?

    2. השכנים בוילות הסמוכות מוכנים לחתום רק על הדירה שלי בלבד שאני הבעלים, האם חתימה כזאת + ההסכם שיתוף שיש לנו בבניין מספיק כדי להגדיר בעלות על הדירה?( מבחינת לקיחת משכנתא )

    3. האם נדרש הסכם שיתוף מקורי או שעותק מצולם כולל החתימות גם בסדר?

    • הסכם שיתוף
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 23/06/2021 09:49

      שלום רונית,

      הסכם שיתוף שאיננו חתום ע"י כל הבעלים איננו מספק. נדרשת הסכמת כל הבעלים לשימוש יחודי בשטח מסויים.

      מאחר שהסכם השיתוף הראשון שנחתם איננו עונה להגדרת הסכם שיתוף ואף לא נרשם, הוא אינו מחייב את קוני הדירות החדשים וגם חתימתם נדרשת.

      בשולי הדברים אעיר, שאם בעלי הוילות מוכנים לחתום לגבי הדירה שלך, לא ברור מדוע הם מתנגדים לחתום על הסכם לגבי הבניין כולו. אולי כדאי לנסות לבוא עמם בדברים ולכל הפחות להגיע להסכם שיתוף שירשם (אם לא רישום כבית משותף).

      לגבי משכנתא - יש לבדוק עם הבנק.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com