האם מדובר בתמרורים סותרים? ומה לגבי פיצוי?

  • קובץ מצורף האם מדובר בתמרורים סותרים? ומה לגבי פיצוי?
    איתן | 16/06/2021 13:00

    שלום,
    אני בעל תו חנייה עירוני שמקנה לי לחנות בכל רחבי עירי. חניתי בכחול-לבן. קיבלתי קנס מהעיירה וגררו לי את הרכב כי במקביל יש גם תמרור 433 שאוסר חנייה ומצורף אליו שלט "בתוקף מ- 08:00 עד 15:00 פריקה וטעינה מותרת". אני חניתי בכחול – לבן בשעה 11:20 בבוקר. סה"כ נזק של 550 ₪ (גרר + קנס). כמובן שאת הגרר הייתי חייב לשלם אך את הקנס לא שילמתי כי ביקשתי להישפט.
    מסתבר שקודם כל שפת המדרכה היתה צבועה בכחול-לבן ולאחר מכן העירייה הציבה את תמרור 433 אך לא טרחה לצבוע את שפת המדרכה לאפור. שבועיים לאחר קרות המקרה, פתאום העירייה צבעה את שפת המדרכה לאפור.
    מתוך התקנות של התמרורים:
    תמרור 817 – אבני שפה צבועות לסירוגין בצבע כחול , עמוד 445 :
      החנייה מותרת בתשלום על הכביש שליד אבני השפה או על המדרכה על פי הוראות תמרור
      439 או בצמוד או מתחת לתמרורים 626 או 627 .
    למיטב הבנתי, תמרור 433 אינו יכול להיות מוצב ביחד עם תמרור 817 (שפת המדרכה צבועה בכחול-לבן) ולמעשה לעירייה אין עילת אכיפה.
    שאלות -
    1. האם העירייה יכולה לטעון שתמרור 433 יכול להתקיים במקביל כאשר שפת המדרכה צבועה בכחול-לבן כאשר הם למעשה תמרורים שסותרים אחד את השני?
    במילים אחרות, האם העירייה יכולה לטעון שתמרור 433 הוא סוג של הוראה לכחול-לבן בדיוק כמו תמרורים 439, 626 או 627 שנותנים לו הוראות?
    2. בנוסף, במידה ואני מבקש מידע מחופש המידע ורוצה פירוט של הקנסות באותו מקום ורואים שלאחר הצבת תמרור 433 ביחד על תמרור כחול-לבן בשפת המדרכה יש עלייה ניכרת בכמות הקנסות, האם אני יכול לתבוע את העירייה בתביעה קטנה? או בתביעה ייצוגית (כי במשך כ- 5 שנים העירייה הטילה קנסות וגררה רכבים מבלי עילת אכיפה)? או לבקש פיצוי לפי סעיף 80 לחוק העונשין ופיצויים עונשיים?
    בעיקרון, מעדיף שבית המשפט לעניינים מקומיים ידון בתיק אך את הפיצויים לקבל דרך תביעה נפרדת ובית משפט שאינו עניינים מקומיים.
    3. האם אני יכול לבקש במסגרת חופש המידע את הפרוטוקולים / דיונים / החלטות לצביעת
      שפת המדרכה לאפור?
    4. האם העירייה יכולה לטעון שהכחול-לבן הוא מטושטש? את הכחול -לבן רואים ויש לי תמונות שמעידות על כך ואני ראיתי אותו בברור (צירפתי קובץ)
    תודה מראש