האם אפשר להגיש תביעת דיבה על סטטוס בפייסבוק?

  • פייסבוק
    מיטל | 13/06/2021 12:05

    האם ניתן להגיש תביעה על הוצאת דיברה בגין סטטוס לא יפה שמישהו רשם עליי בפייסוק?

    • האם אפשר להגיש תביעת דיבה על סטטוס בפייסבוק?
      עו"ד תום שנפ | 15/06/2021 09:30

      מיטל שלום,

      ברמה העקרונית התשובה לשאלתך חיובית - סטטוס בפייסבוק יכול להקים עילת תביעה בלשון הרע. עם זאת, יש לבחון כל מקרה לגופו על מנת לתת תשובה מקצועית ומקיפה. כך יש לבחון מה נכתב עליך, האם הדבר מהווה לשון הרע בהתאם לחוק ולפסיקה, האם מתקיים רכיב הפרסום, כמה אנשים נחשפו לפרסום ולאיזה פרק זמן, האם עשויות לקום למפרסם הגנות וכו'.

      מקווה שהייתי לך לעזר.

      בברכה,

      תום שנפ, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      ה' באייר 39, ראשון לציון
      טלפון: 050-8550611 ; מייל: office@schnapp-law.co.il