תאונת עבודה

  • תאונת עבודה
    דין דני | 10/06/2021 14:57

    לפני קצת פחות משנה נפצעתי בעבודה.
    הפגיעה עצמה לא הייתה באותה העת קשה במובן כאב (היה כאב חד למשך כמה דקות ואז כאבים בתנועות מסוימות), ולא חשבתי שמדובר במשהו רציני.
    בלילה לאחר הפגיעה היה קשה לישון, ועל כן קבעתי תור לאורטופד.
    בבדיקה שלו, ולאחר בדיקה באמצעות צילומי רנטגן אליהם הוא שלח אותי, הוא סיכם שמדובר בדלקת, והטיפול היחיד שיש זה אנטיביוטיקה ופיזוטרפיה, ולהוריד עומס מהכתף הפצועה.
    במהלך תקופה מסוימת לאחר מכן, המשכתי בטיפול (כולל החלפת אנטיביוטיקה), אך לא נראה שקיים שיפור. יתרה מכך, הפיזוטרפיה הופסקה לי על ידי המטפלת כי ראתה רק החמרה.
    בעקבות כך, ולאחר לחץ מסיבי ממני, הסכים הרופא לשלוח אותי ל MRI.
    לדבריו, הוא לא ראה בתוצאות MRI משהו שמעיד על בעיה אחרת והמליץ על המשך טיפול.
    לאחר זמן מה, ואי שיופר במצב, התייאשתי ופניתי לרופא פרטי, אשר כבר בצילום ה MRI ראה חשד לנזק קשה יותר, ושלח אותי ל MRI ארתוגרפי. שם כבר התגלה נזק לכתף אשר הצריך ניתוח.
    מרגע הפציעה (סוף מאי 2020, ועד לאבחנה של נזק המצריך ניתוח עברו כ8 חודשים, ועד לניתוח 11 חודש).
    היות ובגלל דלקת לא ראיתי צורך / הצדקה להגשת תלונה של תאונת עבודה, לא הוגשה שום בקשה לכך. כן יש תיעוד רופאי לכל הנאמר למעלה.
    הבעיה כעת היא כזאת:
    התביעה לתאונת עבודה הוגשה בסוף אפריל 2021, כלומר כמעט שנה לאחר קרות התאונה.
    ע"פ ביטוח לאומי, זמן טיפול בבקשה הינו לפחות 60 יום, אך גם אם תאושר לא יהיה זכאי לדמי פגיעה, בגלל הזמן שעבר מקרותה תאונה בפועל, ויהיה עליי להגיש בקשה לנכות מעבודה, תהליך שיקח עוד זמן.
    במקביל עברתי בתחילת 05/21 ניתוח כתף שהצריך השבתה של כחודשיים מעבודה.
    ביקשתי ממקום העבודה לנצל את ימי המחלה / חופשה הקיימים לזכותי, אך הם סירבו בטענה שברגע שהגעתי תביעה לתאונת עבודה ביטוח לאומי אחראי עליי, ועליו לפצות אותי.
    אבל איך בדיוק ביטוח לאומי יפצה אותי, אם התביעה שלי עדיין לא אושרה, ואף לא בטוח שתאושר?
    מה עובד שנגפע בזמן העבודה אמור לעשות בזמן שבין הגשת התביעה ועד אישורה? ממה הוא אמור להתקיים?
    האם מקום העבודה אכן זכאי לסרב במימוש ימי המחלה / חופש?
    מה בדיוק יקרה אם ביטוח לאומי יסרב את התביעה? איפה ההגיון החוקתי?
    אני כן יכול להבין את ההגיון רגע שהתביעה מאושרת, אך כרגע אין לי שום סטטוס רשמי בביטוח לאומי, על כן אני לא רואה איך מקום העבודה יכול לסרב לשלם את המגיע.
    אודה להמלצות, עזרה?