הוספת ראיות מפלילות במסגרת ערר על סגירת תלונה

  • תהליך הגשת על סגירת התיק בפרקליטות המחוז.
    לאה | 09/06/2021 18:38

    שלום רב,
    לפני חודש הגשתי ערר על סגירת תיק פלילי במחוז. יש לי ראיות חדשות המוכיחות את צדקתי ומפלילות את החשוד.
    במגביל לערר בפרקליטות שלחתי ראיות חדשות לתיק במשטרה.
    אני מחקה כבר חודש ימים כשבמשטרה אומרים לי שהם שלחו את התיק לפרקליטות (זה כתוב בתשובה רשמית של אגף פניות הציבור של משטרת ישראל).
    בפרקליטות טוענים שאומנם הם לא קיבלו שום חומר המפליל של החשוד מהמשטרה.
    לםני יומיים הבאתי את החומר הנ"ל לפרקליטות המחוז, ועכשיו הם פתאום ממצאים לי עוד דבר - הם צריכים לקבל ממשטרה המלצה בעיניין.
    אנני מבינה את ההגיון שבמהלך הביקורתי הזה - המשטרה לא עושה מה שהיא חייבת לעשות ופרקליטות מחקה דברים מהמשטרה ללא הגבלת זמן?
    בינתיים לא נעשה שום דבר והתיק לא הועבר לפרקליטות המדינה למחלקת עררים.
    השאלה - האם יש איזה תקנות המסדרות את ההליכים, או שהם פשוט מעללים בבני אדם במתן גרסאות סותרות בעיניין תהליך הערר?

    • הוספת ראיות מפלילות במסגרת ערר על סגירת תלונה
      עו"ד אמיר מורשתי | 10/06/2021 10:02

      לאה יקרה, כשתלונה המוגשת למשטרה נסגרת מחוסר ראיות- ניתן להגיש ערר שמבוסס על הטענה המשפטית, כי ניתוח נכון של הראיות שנאספו ע"י המשטרה אמור היה להוביל לתוצאה שונה- כלומר של הגשת כתב אישום. אך ניתן כפי המקרה שלך, לצרף ראיות חדשות ( או לבקש השלמת חקירה הכרחית ) שיכולים לשנות את התמונה ולהוביל להחלטה להגיש כתב אישום- במקרה כזה- התיק לא אמור לעבור למחלקת העררים בשלב זה- כאם ליחידה החוקרת לבחון את הראיות החדשות, לגבות עדויות ככל שצריך ( נניח צירפת תצהיר של עדים חדשים- מן הראוי שעדים אלו יחקרו ע"י המשטרה ולא להסתפק בתצהיר)- היות והפרקליטות לא אמורה לחקור- היא בצדק צריכה שהיחידה החוקרת תעבור על הראיות שסיפקת, תבצע השלמות חקירה הכרחיות ואז להחליט לגבי הגשת כתב האישום . מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      • תהליך הגשת על סגירת התיק בפרקליטות המחוז.
        לאה | 10/06/2021 11:07

        בור לכולנו שהגשת ערר - זאת זכות של האזרח במדינה דמוקרטית.
        אנחנו לא במדינה של משטר טוטליטרי, לכן אפילו כל רוצח יכול להגיש ערר (שלא לדבר על אדם ישר ששומר חוק כמוני).
        בכל טוב,
        לאה.