הסכם מתנה

  • הסכם מתנה
    איתן | 09/06/2021 11:06

    האם הסכם מתנה לנתינת דירה יכול להיות חתימה רק של נותן המתנה?

    • הסכם מתנה
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 09/06/2021 14:18

      שלום איתן,

      כל הסכם במקרקעין טעון כתב. כך גם התחייבות לתת מתנה.

      יש להחתים גם את מקבל המתנה.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com

      • ס7
        ס7 | 09/06/2021 16:27

        ומה עם סעיף 7 לחוק החוזים

        "7. הצעה שאין בה אלא כדי לזכות את הניצע, חזקה עליו שקיבל אותה, זולת אם הודיע למציע על התנגדותו תוך זמן סביר לאחר שנודע לו עליה.

        " (חוק החוזים (חלק כללי), תשל"ג-1973 - מאגר נבו)

        • סעיף 7
          לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 09/06/2021 16:47

          מבלי להכנס לדיון מעמיק:

          לטעמי קבלת דירה במתנה איננה מזכה בלבד, אלא מטילה על המקבל חיובים שונים - למשל מס רכישה, מסים שוטפים, הוצאות תחזוקה וכיוב' ופוגעת בזכויות אחרות (למשל הטבות מס ברכישת דירה אחרת, תכניות לחסרי דירה וכיוב').

          עוד לטעמי, סעיף 7 לחוק החוזים איננו יכול לגבור על דרישת הכתב של חוק המקרקעין, שהיא דרישה ספציפית.

          בברכה,

          לילך עתני, עו"ד
          מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

          מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
          טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com

          • ס7
            ס7 | 09/06/2021 18:30

            האם מה שציינת כ"טעמך" זה הדין החל? בטוח יש פסיקה. לא?
            לתשומת לב;
            דרישת הכתב - אם יוחלט ס 7 , האי שניתן לייחס לחוזה מתנה חתום על יד הנותן את דרישת הכתב לכל דבר ועניין.
            מזכה- החוזה עדיין מזכה , למרות המיסים , זה כמעט כמו שתגידי שזכייה בפרס הראשון בלוטו היא לא רק זכיה כי יש מס. ההוכחה כי הוא חוזה מסכה, היא כי תשאלי את כל מי שעונה לאדם סביר אם מתנגד לדירה במתנה....

            • עוד דעה
              משה | 10/06/2021 21:15

              מתנה במקרקעין היא חוזה חד צדדי, של נותן המתנה בלבד, שלא משתכללת אלא ברישום.

              כלומר, כל עוד לא נרשם המקרקעין על שם מקבל המתנה, זו רק זכות אובליגטורית.

              כדי שהמקרקעין ירשמו על שם מקבל המתנה, צריך מקבל המתנה לבקש את הרישום.

              לאחר שנרשם המקרקעין הופכת הזכות האובליגטורית לזכות קניינית.

              • מתנה
                מתנה | 10/06/2021 22:15

                ומה קורה בחוזה כזה שטרם הסתיים ברישום והמעניק נפטר? מקבל המתנה גילה את המסמך לאחר הפטירה

                • במצב הזה
                  משה | 10/06/2021 22:52

                  אני מציע שתקרא בעיון את פסק הדין הזה

                  ע"א 879/14 עמוס נחשון נגד יהודה נחשון