שאלה בנוגע להגשת תלונה במח"ש

  • הגשת תלונה
    דודו | 08/06/2021 13:03

    שלום, עו"ד מטעמי הגיש תלונה למח"ש. מח"ש יצרו איתי קשר  טלפוני וביקשו שאני עצמי אגיע להגיש תלונה.

    1. איך הם הגיעו למספר הטלפון האישי שלי? האם זה תקין? (העו"ד לא מסר להם)

    2. תמיד הנוהל שעו"ד מגיש תלונה ואז מזמנים את האדם להגיש תלונה? או מה הסיבה שביקשו זאת?

    אשמח להסבר תודה.

    • שאלה בנוגע להגשת תלונה במח"ש
      עו"ד אמיר מורשתי | 08/06/2021 15:42

      דודו יקר, הכלל הוא שכל אדם זכאי להגיש תלונה בגין ביצוע עבירה והמשטרה/ מח"ש לפי העניין אמורים לחקור העבירה שעל דבר קיומה נודע להם בעקבות התלונה. יחד עם זאת, ככל וכפי המקרה שלך המתלונן הוא אתה, הרי שהמשטרה צריכה לגבות ממך עדות באופן ישיר- עדות שיכול ותעמוד גם במבחן של חקירה נגדית  בבית המשפט היה ויוחלט להגיש כתב אישום כנגד השוטר עליו הגשת התלונה באמצעות עורך דינך. לעניין ההגעה למספר הטלפון שלך, הרי שלרוב נדרש העו"ד למסור את מספר הטלפון של המתלונן בכדי שמח"ש יוכלו לצור עימו קשר היה ויזדקקו לעדותו ואם במקרה שלך העו"ד לא מסר, הרי שאני מניח שהטלפון שלך קיים במאגר מידע שחשוף לידי מח"ש. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי