מהם המגבלות שמוטלות במסגרת הליך חדלות פירעון?

  • פתיחת הליך פשיטת רגל
    יניב | 08/06/2021 11:04

    יש לי חובות גדולים ואני שוקל לפתוח בהליך של פשיטת רגל.

    רציתי לדעת מהם המגבלות שיוטלו עליי ולכמה זמן?

    • מהם המגבלות שמוטלות במסגרת הליך חדלות פירעון?
      עו"ד נילי רובינוב | 16/06/2021 20:00

      יניב שלום רב,

      ראשית צר לי לשמוע שאתה שקוע בחובות גדולים ואתה שוקל פניה להליך חדלות פירעון (בעבר מדובר היה בהליך פשיטת רגל וכיום מדובר בהליך חדלות פירעון ושיקום כלכלי).

      לעניין שאלתך - אני ממליצה לך תחילה לפנות לקבלת ייעוץ משפטי לצורך בחינת החובות והאם אכן הדרך הנכונה עבורך היא אכן כניסה להליך או שמא לנסות להסדיר את החובות מול הנושים ללא הכרזה עליך כפושט רגל.

      בנוסף, בעת כניסתך להליך תחילה מעוכבים נגדך כל ההליכים ומוטלות עליך הגבלות כגון יציאה מהארץ, החזקת כרטיס אשראי (באפשרותך להחזיק בכרטיס דיבייט) וכן ניהול עסק (למעט במקרים בהם ניתן לך אישור לכך) ועוד הגבלות נוספות.

      ההגבלות חלות עליך מעת קבלת צו פתיחת הליכים במסגרת הליך חדלות פירעון ועד לקבלת הפטר חלוט.

      יש לקחת בחשבון כי ייתכנו הגבלות נוספות לאחר מכן כגון נטילת הלוואות, דוח נתוני אשראי שלילי וכו.

      בברכה,

      נילי רובינוב, עו"ד
      מנהלת פורום פשיטות רגל

      מגדל לוינשטין, דרך מנחם בגין 23, קומה 5, תל אביב
      טלפון: 053-3409278 ; מייל: nilirulaw@gmail.com