חוזה?

  • מלכי יהודה 4 הרצליה
    דויד | 08/06/2021 10:45

    בניין לאחר תמ"א 38 הותקנו צינורות ביוב ומרזב פנימי למי גשם. כמה שנות אחריות הקבלן על נזילות בצינורות הללו.
    תודה דויד

    • חוזה?
      צ | 08/06/2021 10:59

      האם תמא מסוג תוספות או הריסה ובניה מחדש?

      מה התחייב בחוזה?

      האם בחוזה התחייב לבדק ואחריות לפי חוק המכר?

    • אחריות הקבלן לבניה
      עו"ד הדר פינק טבת | 20/06/2021 13:43

      שלום, דויד

      בהתאם להסכם התמ"א, אשר אני רוצה לקוות כי נערך כאשר בעלי הדירות היו מיוצגים כהלכה, קישנן מספר חובות של היזם בגין הבניה. חלקן מוסדר בחוק במסגרת יחסי קבלן-רוכש. גם אם מדובר בעסקה של תמ"א עיבוי ולא הריסה ובניה מחדש,  יש להחיל את התנאים לגבי הבניה החדשה שמבצע היזם בבניין על היחסים עם בעלי הדירות הקיימות ולא רק ביחס לדירות החדשות.

      חוק המכר קובע מהי האחריות הנדרשת בגין כל סוג של עבודה בניה, והאחריות לתיקון ליקוי, מקום שיש כזה.

      מומלץ להיעזר בבודק חיצוני ובליווי משפטי נכון כדי לבחון את איכות הביצוע ואת אחריות היזם לבניה הספציפית.

      בהצלחה

      בברכה,

      הדר פינק טבת, עו"ד
      מנהלת פורום תמ"א 38
      מורד הזמיר 7, חיפה

      טלפון: 077-4049484 , מייל: Hadar@tevetlaw.com