טרם הוסדר

  • שאלה
    א | 08/06/2021 09:16

    אני מבקשת תשובה וקבלת מסמך רשמי לגבי חוק הסדר חכירת הרשות מקרקעין ישראל של קרקעות בבעלות הכנסייה קתולית-יוונית. אני חייבת למכור את הדירה שלי מסיבות רפואיות ומכיוון שהדירה נמצאת על קרקע בבעלות הכנסייה ובחכירה של הנמהל עד שנת 2043, אינני מצליחה למקכור אותה. אני צריכה לקבל מסמך רשמי על עדית דירתי ובטחון גג על ראשי. המדינה והרשות מקרקעין ישראל הם אחראים בהסדר החוק ומתן בטחון לנכס הדירה והבטחה שאני לא אזרק לרחוב בתום הסכם החכירה בשנת 2043, וגם כדי שאוכל להציג לקונים, לעורכי דין ולמתווכים על את המסך על מנת להניח את דעתם של הקונים הפוטנציאלים באשר לעתידו של הנכם שמעוניינים לקנות. אני אחד ממאות אלפי אזרחים שדירתי מנמצאת במצב של אי וודאות ובעתיד הדירה בגלל מה שהמדינה יצרה וממשיכה לסבך את האשרחים שנמצאים במצב הנ"ל.

    • טרם הוסדר
      ט | 08/06/2021 09:52

      כמו שרשמת את אחת מעוד הרבה אזרחים. הנושא טרם הוסדר

    • חכירת קרקעות בבעלות הכנסיה
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 09/06/2021 12:50

      שלום רב,

      עם כל הצער שבדבר, זכויות החוכרים קבועות בהסכמי החכירה והדיירים אכן חיים כיום באי וודאות. לצערי הפורום איננו יכול לסייע בעניין זה.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com