הגשת קובלנה פלילית פרטית במקרה מסויים

  • האם אפשר להגיש קובלנא על רישום הערת אזהרה ?
    יוסי | 07/06/2021 10:32

    האם אפשר להגיש קובלנא נגד מנהל בחב' אפוטרופוס, מי שהיה זכאי לרשום הערת אזהרה , לטובת חברת האפוטרופסות  על דירה של חסוי מתוקף תפקידו כבעלים בחברת האפוטרופוס. אחרי שבעל הדירה החסוי נפטר, הלך האפוטרופוס לשעבר לטאבו ורשם תיקון בהערת אזהרה כשהוא מוחק את ההערה לטובת חברת האפוטרופסות ורושם הערה לטובתו האישית, מבלי שתהיה לו זכות בדירה. האם זה הליך פלילי?

    • הגשת קובלנה פלילית פרטית במקרה מסויים
      עו"ד אמיר מורשתי | 08/06/2021 15:32

      יוסי יקר, הגשת קובלנה פלילית פרטית היא חריג לחוק סדר הדין הפלילי הקובע כי ככלל כתב אישום יוגש בידי המדינה. בעבירות מסוימות המנויות בתוספת השנייה לחוק סדר הדין הפלילי ניתן להגיש קובלנה פלילית פרטית- המקרה שאתה מתאר אינו נופל לגדר המקרים בגינם ניתן להגיש קובלנה פלילית פרטית, מה גם שאם המנהל בחברת האופטרופוס נחשב עובד מדינה, גם צריך אישור יועמ"ש לנושא. יחד עם זאת, ככל והאפוטרופוס הינו עו"ד במקצועו, ניתן להגיש נגדו תלונה ללשכת עו"ד במחוז בו הוא עובד וכן אפשר אף להגיש כנגדו תלונה במשטרה ככל ויתברר שמדובר כאן בביצוע עבירה פלילית תוך ניצול מעמדו. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי