תביעת שיבוב מטעם המוסד לביטוח לאומי

  • תביעת שיבוב (מל"ל)
    דרורה | 07/06/2021 10:25

    שלום רב,
    בעלי נהרג בת. דרכים ופניתי לעו"ד להגשת תביעה.
    עוה"ד מכין כעת את כתב התביעה והודיע לי כי גם הביטוח הלאומי מצטרף לתביעה (שיבוב).
    הייתי מבקשת לדעת מדוע המלל הצטרף לתביעה, שהרי הוא לא עתיד לשלם לי פיצוי כלשהו(?) פרט לקיצבת שאירים, שאותה אני כבר מקבלת.
    אני שואלת זאת לביסוס מידע.
    תודה מראש על ההתייחסות.

    • תביעת שיבוב מטעם המוסד לביטוח לאומי
      עו"ד עדי רחמים | 08/06/2021 22:11

      דרורה שלום.

      סעיף 328(א) לחוק הביטוח הלאומי, מקים למוסד לביטוח לאומי אפשרות לתבוע תביעת שיבוב נגד צד שלישי, במקרה שלך מדובר בחברת הביטוח, שאחראית לפצות את הנפגע / המנוח בגין תאונת הדרכים כאשר אותו נפגע או תלוייו קיבלו תגמולים מהמל"ל (כדוגמת קצבת השארים  שתיארת) ששולמה לו בשל אותו אירוע תאונה שגם הצד השלישי נתבע בגינו.

      מציעה לך לפנות לעורך דינך לקבלת תשובות מתאימות לנסיבות המקרה שלך.

      בהצלחה.

      בברכה,

      עדי רחמים, עו"ד
      מנהלת פורום תאונות דרכים

      המכבים 22א, הוד השרון
      טלפון נייד: 050-6679988 ; מייל: adirahamim.law@gmail.com