כיצד לפעול כנגד משמיצים בפייסבוק?

  • שיימינג רציני
    מירי | 03/06/2021 14:47

    לא מזמן דיווחתי למועצה על מפגע בישוב שנבע מחריגת בניה של אולם אירועים שמיועד לשמחות של המגזר הדתי סמוך לביתי  באופן שממש פגע באופן יום יומי ומטריד בפרטיות ביתי וגם מהווה סכנה בטיחותית לילדיי

    פקח שהגיע לראה כי התלונה מוצדקת וקנס אותם והם קיבלו צו המורה להם על הסרת במפגע

    אך במהרה הם החזירו את המפגע...וביותר גדול

    הגעתי לדבר איתם על זה ולהפתעתי הם פירסמו אחרי זה בקבוצות פייסבוק השונות  של הקהילה בה אנחנו חיים תמונות שלי עם כיתוב משפיל ומבזה ביותר שאמנם הכיל דברים שבאמת אמרתי אך הציג אותם מחוץ לקונטקסט שבו נאמרו ובדרך מאוד שונה מזו שהם נאמרו וגם לא הציג את התמונה במלואה..... מה שגרם לזה שהוצגתי בצורה משפילה ביותר. כמובן גם עם עוד טענות שקריות לגבי סיבת אמירת הדברים (טענו שפעלתי מתוך מניע גזעני נגד מזרחיים ושנאה דתית...בעוד אני עצמי מזרחית משני צדדיי ודתיה מבית דתייייייי)

    אני ומשפחתי גרים בישוב קטן, ומשפחתי ותיקה מאוד בקהילה. הפוסט אמנם ירד אחרי יום, אבל לא לפניי שקיבל כמעט 400 תגובות, ואני וכל בני משפחתי זכינו (ועוד זוכים) לשלל תגובות בסמסים, בווטסאפים השכונתיים ואפילו בווטסאפים הכיתתיים של ילדיי.

    חלקמהתגובות נוראיות ומלאות שנאה ומתייחסות לדברים שאפילו לא קשורים כמו למראה החיצוני שלי

    אציין שיש צילומי מסך של הכללל של ההודעות הפרטיות שקיבלתי ושל הפוסט המביש בפייסבוק והתגובות עליו

    הפוסט הורד אחרי יום ללא כל התנצלות אבל הנזק נעשה,

    ממש קשה לי בימים האחרונים עם ההדים שזה עורר ביישוב, קיבלתי תגובות לא נעימות מלקוחות ותיקים שלי ואפילו למכולת קשה לי ללכת כי  זה עוד שיחת היום...

    אני תוהה איך עליי לפעול, למען ילדיי משהו בי רוצה לתבוע ולא חשתוק לבריונות גם אם אתרום את כל הסכום לצדקה. בעל האולם לא מהיישוב ומלבד שמו אין לי פרטים אישיים שלו

    כיצד אני משיגה פרטים אלו לצורך פניה משפטית

    ובכללי אשמח לכל עצה בעניין, אני קצת שבורה מזה

    • כיצד לפעול כנגד משמיצים בפייסבוק?
      עו"ד אורי שורר | 03/06/2021 17:59

      מירי שלום,

      צר לי על הסיטואציה שתיארת פה.

      מהדברים עולה כי על פניו עומדת לך עילת תביעה בגין פרסום לשון הרע, אך עליך להתייעץ עם עו"ד לבדיקת העילה והראיות שבידיך לפני הגשת התביעה.

      לגבי הפרטים של בעל האולם, ניתן למצוא אותם ללא בעיה מיוחדת.

      שנזכה לימים רגועים יותר.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      יחזקאל קויפמן 2, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il

      • אני גם עברתי שיימינג
        נביל | 23/06/2021 19:32

        אני גם עברתי שיימינג ב 2014  בפייסבוק וב 2018  בווצאפ , אז כן תבעתי חדש תביעת לשון הרע לאחר שעליתי על כתובת הנתבעת בתיק , כי יש חובה על התבוע או מי מטעמו  לשלוח את כתב התביעה לצד הנתבע עם אישור מסירה אישית על מנת להמציא אותם לבית המשפט .

        אז חשוב שתקחי דברים אלה בחשבון  שלא תהיה לה הפתעה בהמשך  חלילה , וזאת במידה ואת מחליטה לתבוע ,

        אותה נתבעת ביתק אשר עשתה לי שיימינג בשני הזדמנויות שונות , החליטה שהיא גם מגישה תביעה שכנגד  במסגרת אותו תיק אשר אני התובע המרכזי בו  של לשון הרע  , והיא טוענת להגנתה שאני ב 2014  הטרדתי אותה מינית  כך שגם  בהתאם לטענות שלה  נכנס תוקף ההתיישנות !

        לציין :  אותה תבעת בתיק  לשון הרע , אשר הגישה כתב תביעה שכנגד במסגרת אותו תיק .

        צירפה מלא צילומי מסך   והיא טוענת בהם שאני התחזיתי לה , שאני השתמשתי בתמונות האישיות שלה ללא רשותה , אך  כל מה שהיא טוענת זה שקר וכזב , ואמרתי לעוה"ד שלי שאין לי בעיה בכלל להיבדק במכונת אמת  במידה ותהיה קבילה בבית המשפט  על מנת להכחיש כל מה שהיא טוענת נגדי !

        היא אף צריפה מלא צילומי מסך מהודעות מסנגר  שמצויין  שם שם השולח  , ושם השולח  להוא השם שלי  , כך שסביר מאוד להניח  שהיא או שזה מישהו מטעמה  , זייף את שם הפרופיל , על מנת להראות לבית המשפט שאני מטרידן  !   ואין לי גם בכלל שום בעיה להיכנס ולהיבדק במכונת אמת במידה והחוו"ד של מכונת האמת תהיה קבילה בבית המשפט וזאת במטרה להביא לכתב התביעה שכנגד שהיא הגישה לסגירת התיק !     מאחל לך ולי המון בהצלחה ושנזכה תמיד לימים רגועים  .