שאלה בנוגע למשפט חוזר

  • משפט חוזר
    מוטי | 03/06/2021 00:19

    הורשעתי עקב יצוג לקוי של הסנגוריה הציבורית בשלום בעבירת הטרדה באמצעות בזק לפני כ 5 שנים, במחוזי זוכתי מאי שפיות ,הלכתי על הטענה הזאת כי הסנגור הציבורי לא סיפק ראיות לטובתי ולא ידע לחקור את העדים ולמעשה תהרשל מה שמיזער א סיכויי הזיכוי שלי.

    אני עדיין רוצה לנקות את שמי ולזכות את עצמי מחוסר אשמה האם אני יכול להגיש בקשה למשפט חוזר אם כן מה התנאים לכך,כמה זה יעלה לי, והאם יש זמן מוגדר שבו ניתן להגיש הבקשה.

    • שאלה בנוגע למשפט חוזר
      עו"ד אמיר מורשתי | 08/06/2021 15:23

      מוטי יקר, העילות למשפט חוזר נקובות בסעיף 31 לחוק בתי המשפט הקובע : " 31. (א) נשיא בית המשפט העליון או המשנה לנשיא או שופט אחר של בית המשפט העליון שקבע לכך הנשיא רשאי להורות כי בית המשפט העליון או בית משפט מחוזי שיקבע לכך, יקיים משפט חוזר בענין פלילי שנפסק בו סופית, אם ראה כי נתקיים אחד מאלה:

      (1) בית משפט פסק כי ראיה מהראיות שהובאו באותו ענין יסודה היה בשקר או בזיוף, ויש יסוד להניח כי אילולא ראיה זאת היה בכך כדי לשנות את תוצאות המשפט לטובת הנידון;

      (2) הוצגו עובדות או ראיות, העשויות, לבדן או ביחד עם החומר שהיה בפני בית המשפט בראשונה, לשנות את תוצאות המשפט לטובת הנידון;

      (3) אדם אחר הורשע בינתיים בביצוע אותו מעשה העבירה, ומהנסיבות שנתגלו במשפטו של אותו אדם אחר נראה כי מי שהורשע לראשונה בעבירה לא ביצע אותה;

      (4) נתעורר חשש של ממש כי בהרשעה נגרם לנידון עיוות דין."
      מאוד קשה  לעמוד בתנאים של העילות ולעניין מחירים הדבר משתנה בהתאם למורכבות המקרה ויש להיוועץ בנושא באופן פרטני עם עו"ד פלילי מנוסה. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי