האם מותר לי להיות סוכן סמוי שלא במינוי פורמאלי?

  • שאלה
    דניאל | 31/05/2021 12:18

    שאלה כללית האם בנאדם שהוא אזרח שומר חוק מותר לו להיות סוכן סמוי בלש פרטי לא  רישמי עם תעודות וכו' כהובי התנדבותי כעזר למשטרת ישראל ,ללא רישום התנדבותי כלשהו וללא שכר ,מרצון טוב ובחינם בלי מפעיל ממשטרת ישראל ?
    כל זאת מרצון טוב ,כאשר יש עניין מהותי כלשהו האם מותר לדווח בשמות וכינוים שונים האם זה בסדר ?
    כל עוד זה משרת את שלום הציבור כראוי, האם כל אחד יכול להיות סוכן סמוי או שחובה מפעיל מטעם משטרת ישראל?

    (בפורומים השונים לא עונים לשאלות פה אז לאיזה פורום הנושא המעניין הזה שייך )

    • האם מותר לי להיות סוכן סמוי שלא במינוי פורמאלי?
      עו"ד אמיר מורשתי | 02/06/2021 14:57

      דניאל יקר, התשובה לשאלתך קשורה למה בדיוק אתה מתכוון לעשות- אם למשל, אתה מתכוון לעקוב אחרי אנשים- הרי שמבלי שיהיה לך רישיון חוקר פרטי, אתה עלול למצוא עצמך עובר עבירות בניגוד לחוק הגנת הפרטיות. אם למשל, אתה מחליט לנסות ולהפליל סוחרי סמים ואתה רוכש מהם סמים, הרי שאתה עלול למצוא עצמך נחקר בעבירות של החזקת סמים שלא לצריכה עצמית וכו'- כך שהעצה הטובה ביותר שאני יכול לתת לך היא פשוט להציע את עצמך כמתנדב רשמי למשטרת ישראל. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי