מעד סיום העסקה

  • מהו מועד סיום העבודה של העוזרת?
    mirileh | 30/05/2021 17:34

    אמי העסיקה עוזרת בית פעם בשבועיים.
    המועד האחרון בו העוזרת עבדה היה ב-5/1/21, כי אחרי מועד זה אמי חלתה והתאשפזה.
    אמי סיכמה איתה שתשלם לה עד סוף פברואר (למרות שלא הגיעה לנקות כי אמי היתה מאושפזת).

    מה נחשב מועד סיום העבודה של העוזרת?
    שואלת לצורך -
    - דיווח לביטוח הלאומי
    - הפרשות פנסיה של העוזרת
    - חישוב פיצויי פיטורין

    נדמה לי שהאפשרויות השונות הן -
    - 5/1/21 (היום האחרון בו עבדה בפועל)
    - 16/2/21 (בגלל הסיכום של אמא שלי: היום האחרון ו היתה אמורה להגיע בפברואר)
    - 28/2/21 (בגלל הסיכום של אמא שלי)

    איזו אפשרות נכונה?

    • מעד סיום העסקה
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 31/05/2021 10:28

      מועד סיום העסקה הוא המועד שבו הפסיקה את עבודתה - בצירוף תקופת הודעה מוקדמת. ממש בגדול זה יוצא כמן הסיכום של העובדת עם אמך (פחות או יותר). ז"א שמועד סיום העסקה יהיה 5.1.21 אבל התשלומים יהיו חודש יותר (חלף הודעה מוקדמת).

      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com