מטען חורג מרוחב הרכב

  • לא ממש הבנתי את התקנה הזו, אשמח להסבר
    אמיר | 30/05/2021 17:10

    תק' תשנ"א-1990
    (1) היה רוחב המטען מעל 2.50 מטר ועד 3.40 מטר, יוצב שלט לפני הרכב ומאחוריו בו המילים "זהירות - מטען רחב", ובלבד שהמטען מהווה יחידה אחת ואינו חורג יותר מ-45 ס"מ מעבר לדפנות הרכב מכל צד ובזמן תאורה יותקנו בנקודות הקיצוניות של המטען מלפנים ומאחור פנסי רוחב כאמור בתקנה 340 ובצדי המטען תאורה היקפית כמשמעותה בתקנת משנה (ז);
    (2) עלה רוחב המטען על 3.40 מטר יותקנו שלטים ותאורה כאמור בפסקה (1), ובלבד שהרכב ילווה בכל עת על ידי רכב אחד לפחות שיסע מאחוריו בכביש חד-סטרי ומלפניו בכביש דו-סטרי;
    (3) עלה רוחב המטען על 3.40 מטר - לא יובילו אדם ברכב אלא אם קיבל היתר לכך מאת קצין משטרה ובהתאם לתנאי ההיתר.

    לפי מה שהבנתי מטען שהוא בין 2.5 מטר עד 3.4 מטר חייב רכב שמלווה אותו. מעל רוחב 3.4 מטר חובה אישור משטרה.
    הבנתי נכון?
    אגב, אף פעם לא הבנתי על איזה פנסי רוחב מדובר בתקנה 340, יש תמונה אולי?
    והאם צריך שברישיון הרכב יהיה כתוב רשאי להוביל מטען רחב/חורג?
    תודה רבה

    • מטען חורג מרוחב הרכב
      יעקבי | 31/05/2021 19:01

      שלום אמיר,

      מעיון בנוסח התקנה אתה למד שיש דרגות חריגה ברוחב במטען.

      1. חריגה עד רוחב כולל של 3.40 מטר מחייבת הצבת שלטים "זהירות מטען רחב" בחזית הרכב ומאחור.

      2. חריגה מעל 3.40 מטר מחייבת, מלבד שלטים, גם היתר מקצין תנועה ורכב ליווי כמפורט לעיל.

      מלבד כל אלה יש חובה להתקין פנסים במקומות הרחבים ביותר של המטען.

      בחלק ג' של תקנות התעבורה שנושאו תקנים, מפרטים וסימונים של מוצרי תעבורה יש פירוט לגבי תקנים של הפנסים.

      ראה סעיף 16 (2):

      16(2) פנסי הסימון כאמור בתקנות 339, 340, 341 ו-369(ב), לרכב ששנת ייצורו 1973 ולאחריה יתאימו לאחד מאלה:

      (א) מפמ"כ 341;

      (ב) 7 ECE REG.;

      (ג) 97/30/EC ו-76/758/EEC.

      וכן לענין פנסים לפי –

      תקנה 339 - תקן SAE, 222 SAE J;

      תקנות 340 ו-369 - תקן SAE, 592 ו-SAE J;

      תקנה 341 - תקן SAE, 585 SAE J.

      הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע.