מטען חורג מרוחב הרכב

  • הובלת מטען רחב חורג
    אמיר | 30/05/2021 16:55

    שלום

    יש לי משאית מעל 15 טון, מורשת להעמיס עד 12 טון.
    יש לה דלתות בגובה חצי מטר בדפנות.
    כאשר אני אצטרך לקחת מטען שרחב מהפלטה, אני מעוניין להוריד את הדפנות ולהוציא את העמודים.
    העניין הוא שכאשר אני מוריד את הדלתות של הדפנות של הפלטה אני בעצם מכסה את הפנסים שבצדדדים של הפלטה במשאית.

    השאלה שלי היא אם זה חוקי? האם בקיץ, בזמן שיש שמש, חובה שיראו את הפנסים הקטנים שבצדדדים?
    במידה ולא אשמח אם תוכלו לצטט מתוך תקנות התעבורה.
    במידה וזה אסור אצטרך להראות לבעלים את לשון החוק על מנת שיאשר לי להוריד את הדלתות
    אשמח לעזרתכם

    • מטען חורג מרוחב הרכב
      יעקבי | 31/05/2021 18:50

      שלום אמיר,

      תקנת התעבורה 85 (ג) מתייחסת לחובת פנסים בזמן תאורה, כלומר בלילה.

      וכך נכתב בתת סעיף ג (1):

      ...ובזמן תאורה יותקנו בנקודות הקיצוניות של המטען מלפנים ומאחור פנסי רוחב כאמור בתקנה 340 ובצדי המטען תאורה היקפית כמשמעותה בתקנת משנה (ז);

      יש לשים לב שהפלטה האחורית לא תסתיר את הפנסים ולוחיות הזיהוי אף באור יום.

      הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע.

      • אבל זה סותר את תקנה 97 (ד)
        אמיר | 31/05/2021 19:30

        לא?

        • אין סתירה
          יעקבי | 31/05/2021 22:19

          שוב שלום אמיר,

          תקנת משנה (ד) קשורה לתקנת משנה (א) המתייחסת לזמן תאורה.

          97 (א) לא ינהג אדם רכב מנועי בזמן תאורה אלא כשפנסי החזית והפנסים האחוריים מאירים ולוחית הזיהוי האחורית מוארת.

          97(ד) לא ינהג אדם רכב אשר רחבו הכולל הוא 210 ס"מ או יותר אלא אם מאירים בו, נוסף על האמור בתקנת משנה (א), גם פנסי רוחב.

          הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע.

          • תודה...
            אמיר | 04/06/2021 07:29

            אני רק רוצה להגיד לך תודה רבה. אני מכיר אותך וירטואלית מהפורום הזה לפחות 10 שנים!!!

            המון תודות ואני יודע שבזכותך נמנעו המון טעויות על הכביש ואפילו לעיתים אני מוכיח את המנהלים שלי ואנחנו משנים את הנהלים
            נתת לי מימד של אמינות מסויימת בעיני המנהלים ובכך עזרת שהכביש יהיה בטוח יותר

            תודה רבה