פיטורם בחל"ת

  • סיום חוזה העסקה בזמן חל״ת
    פאולה | 30/05/2021 11:34

    הוצאתי לחל״ת עקב משבר הקורונה בקיץ האחרון ובמקום העבודה שלנו קיים חוזה העסקה. במקום העבודה לא רוצים להאריך לי את החוזה למרות שבפועל לא עבדתי וה״פזם״ המשיך לעבוד. האם החוזה אמור להיות מוקפא או שהם כן יכולים לפטר אותי?

    • פיטורם בחל"ת
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 31/05/2021 10:33

      בוקר אור

      בזמן חל"ת החוזה "מוקפא" אבל לא ממשיכים להתקיים יחסי עובד ומעביד. יחסים אלה "נשמרים".

      במקרה שלך החל"ת היה ונוצר מצורך שנכפה על ידי המגפה.

      ככל שהחוזה הסתיים או שהמעסיק לא רוצה להמשיך בו - מדובר בפיטורים לכל דבר וענין ויש לנהוג בו כבכול חוזה שהגיע לסיומו. כאשר התקופה של החל"ת לא באה במניין הימים לחישובי הזכויות .

      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com