הפסדי שכר בתביעה נזיקית

  • טענה
    אבי | 29/05/2021 23:36

    שלום רב,

    לפני כ-10 שנים עבדתי בעבודה מזיקה והייתי חייב לעבור בדיקות תקופתיות אצל רופא תעסוקתי. לא ידעתי את זה.

    אחרי כ-10 שנים אובחנתי במחלת מקצוע עקב חשיפה בעבודה זו (אין התיישנות). הוכח שכבר אז לפני כ-10 שנים חליתי במחלה זו, אך לא ידעתי ולא אובחנתי. יש לציין שאסור להמשיך בעבודתי עם אבחנה זו, כלומר, אם אובחנתי בזמן, הייתי חייב לעזוב את העבודה מיידית והייתי מקבל פיצוי בגין הפסד שכר, עתיד.

    הבעיה לכאורה היא שליום האבחנה באיחור כבר לא עבדתי וביהמ"ש לא רואה הפסד שכר.

    אם יש טעם לטענתי שעקב כך, שמעביד לא הפנה אותי לבדיקות תקופתיות למרות למספר רב של דרישות משרד התמ"ת, לפיכך לא אובחנתי בתקופה של שכר גבוה ויתר על כך, פשוט לא מוצדק שהמעביד ירוויח ממעשיו הרשלניים בתקופה עבודתי בכך שלכאורה אין הפסד שכר (ביטוח לאומי הכיר שכר במלואה)? תודה רבה

    • הפסדי שכר בתביעה נזיקית
      עו"ד גיל קראוס | 30/05/2021 15:55

      צהריים טובים,

      הכלל הבסיסי בדיני נזיקין הוא השבת המצב לקדמותו ככל שניתן באמצעות הפיצוי.

      אם לא נגרמו בפועל הפסדי שכר, אז לא יינתן פיצוי, גם אם המעביד התרשל וגרם לאיחור באבחון.

      אם ניתן להוכיח הפסדים כלשהם בפועל, למשל שנאלצת להיעדר מהעבודה בגלל המחלה, שלא קודמת בכלל המחלה או הפסדים אחרים, רק אז בית המשפט יפסוק לך פיצויים עבור הפסדים אלו.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il