תביעה אזרחית בגין תקיפה מינית

  • תקיפה מינית, ראיות חדשות מחזקות את העמדה שלי.
    לאה | 28/05/2021 19:01

    אני נפגעתי מתקיפה מינית במהלך טיפול פיזיותרפיה בקליניקה פרטית של פיזיותראפיסת.
    בחקירת המשטרה האדון, כמובן, הכחיש את הכל, ואפילו טען שלא מבצע טיפולים בסוג שהוא ביצע אצלי ולא מבצע כאלה טיפולים לנשים בכלל, לא חדר לי לשום מקום אינטימי ודיבוריו על מין היו רק לטובת מצבי הבריאותי. בפרקליטות  סגרו את התיק ללא עיכוב.
    בינתיים שכרתי חוקר פרטי, אשר ביים סיחה טלפונית עם לקוחה פוטציאלית של פיזיוטראפיסט (הסיחה הוקלטה) ובסיחה הזאת פיזיותראפיסת דיבר דברים שסתרו את הגרסה שלו בחקירת המשטרה בעיניין טיפולי נשים בחיזוק שרירי רצפת האגן וחדירות לנרתיק.
    על סמך ההקלטה של סיחת הטלפון הגשתי ערר בפרקליטות. אבל אני שואלת: האם כדאי לחכות לתוצאות הערר (יש שם רע  לפרקליטות בנוגע הגינות שלהם כלפי הנפגעים) ואחר כך להגיש תביעה אזרחית?
    או שאפשר להגיש תביעה אזרחית על נזיקין כבר עכשיו?
    תודה מראש,
    לאה.

    • תביעה אזרחית בגין תקיפה מינית
      עו"ד גיל קראוס | 30/05/2021 15:52

      צהריים טובים,

      את יכולה להגיש תביעה אזרחית גם מבלי להמתין לתוצאות הערר, אבל יחד עם זאת, אם כבר הגשת ערר, לדעתי כדאי להמתין אולי בכל זאת יצא משהו מהעניין באופן שיסייע לך בהליך האזרחי.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il

      • עבירת מין. התעללות מינית על ידי בעל מקצוע.
        לאה | 22/06/2021 17:11

        שלום!
        נתקלתי במצב שפרקליטות דחתה את הערר שלי על סגירת התיק (ללא שום הסבר לגופו של עניין ועיון כלשהו בראיות שהצגתי להם בערר).
        כפי שנודע לי מהאינטרנט - פרקליטות סוגרת 98% תיקים של מקרים של תקיפות מיניות.
        נשארתי עם הוכחות שהתוקף שיקר במשטרה (הקלטה של סיחת טלפון בו החשוד - פיזיוטראפיסט מסביר ל"פציינטית" איך בתור בעל מקצוע הוא מטפל בבעיות אינטימיות של נשים).
        האם הראיה הזו (סיחה מוקלטת) מספיקה כדי להגיש תביעת נזיקין או שכדאי לחכות לתשובה של משרד הבריאות אליהם גם שלחתי תלונה (לנציבות תלונות הציבור של הטרדה מינית מטעם עובדי מקצועות רפואיים)? לפי דברי של העובדת של המשרד - הם עכשיו מטפלים בתלונתי.
        תודה מראש,
        לאה.