מהי האזנה מותרת ומהי האזנת סתר?

  • שיחה
    קנר | 27/05/2021 22:09

    הקלטתי שיחה שהייתי צד לה. היינו 3. בהמשך אני כבר לא הייתי צד. כלומר שתקתי. אבל האחרים המשיכו לדבר. האם חלק ההמשך מותר בהקלטה? ההקלטה המשיכה לעבוד עד לסיום השיחה כולה בטלפון.

    • מהי האזנה מותרת ומהי האזנת סתר?
      עו"ד אורי שורר | 03/06/2021 22:44

      קנר שלום,

      כל עוד היית חלק מהשיחה הן ברמה הפרקטית (השתתפות פעילה בשיחה) והן ברמה הטכנית (היית על הקו) הקלטת השיחה הינה מותרת.

      מפנייתך לא ברור האם היה רגע שבו היית צריך לרדת מהקו ולא להיות חלק מהשיחה או שפשוט השניים האחרים דיברו ביניהם וידעו שאתה על הקו.

      אם מדובר באופציה השניה, אז ההקלטה מותרת. אינך צריך להיות שותף פעיל בכל השיחה על מנת להקליט ומספיק כי השניים האחרים יודעים שאתה על הקו ומבינים שאתה חלק מהשיחה, גם אם אתה לא משתתף פעיל.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      יחזקאל קויפמן 2, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il

      • גם אם המקליט צד לשיחה
        חיים | 06/06/2021 15:23

        לא בטוח שההקלטה מותרת:

        "האזנה לשיחה והקלטתה, אף שהן נעשות בהסכמת אחד מבעלי השיחה - אסורות, ודינן כדין האזנת סתר, אם נעשו למטרת ביצוע עבירה או מעשה נזק, או למטרת גילוי דברים שבינו לבינה והם מצנעת האישות ושלא לצורך הליך משפטי בין בני זוג" (סעיף 3 לחוק האזנת סתר).