עוסק פטור ושכ"ד

  • קובץ מצורף סעיף 80 בטופס 1301 למס הכנסה שנת 2020
    kobi | 27/05/2021 08:57

    שלום רב, אני "עוסק פטור".
    מה נדרש לסכם בסעיף 80  בטופס ?
    אני מקבל שכר דירה ולא עובר את שיעורי המס בשנה עפ"י חוק.
    1. האם לסכם את שדה 41 "הכנסות פטורות משכ"ד למגורים" + ההכנסה מהעסק שלי?.

    2. האם מס הכנסה מוריד משדה זה מס למרות שאני לא עובר את התקרה בשכ"ד?

        אשמח לתשובה.

    • עוסק פטור ושכ"ד
      עו"ד משה (מוש) גבע | 27/05/2021 19:52

      אין קשר בין הדברים.

      את ההכנסות הפטורות משכ"ד צריך לרשום במקום המתאים (שדה 332).

      ההכנסות כעוסק פטור פטורות רק ממע"מ ולא ממס הכנסה. את ההכנסה בניכוי הוצאות מותרות יש לרשום בשדה 150.

      אם אתה לא יודע לעשות זאת, פנה ללשכת הדרכה או לאיש מקצוע, ומנע מעצמך אי נעימות.

      בברכה,

      משה גבע, עו"ד
      שותף ומנהל סניף תל - אביב
      סלי אילון ושות' - משרד עורכי דין מיסים
      יעוץ וליווי מקצועי ומשפטי בתחום המיסים

      רח' הארבעה 28 ת"א
      טל': 03-5084525; מייל: moshe@gevalaw.co.il