האם הקלטה של שיחה ללא השתתפות בה מהווה האזנת סתר?

  • האזנת סתר?
    אילן | 26/05/2021 22:31

    דברתי בטלפון עם מישהו שהתקשר אלי ואילו יש לי תיק משפטי על ויכוח כספי. השיחה הקלטתי. לאחר שסיימו המתקשר לא ניתק, כך שהשיחה המשיכה להיות מוקלטת בתום לב. ואז המתקשר דיבר עם שותף שלו שניה גם בשיחה איתי בדיבורית, הם דיברו דברים שקשורים לשיחה. האם יש בעיית האזנת סתר? הכל היה הקלטה המשך של השיחה והוקלט בתום לב עד שנותק. אני רוצה להציג הקלטה זו בבית משפט נגד המתקשר .

    • האם הקלטה של שיחה ללא השתתפות בה מהווה האזנת סתר?
      עו"ד אורי שורר | 03/06/2021 22:41

      אילן שלום,

      החוק קובע כי כל שיחה שאתה שותף לה אתה יכול להקליט ללא הסכמה או ידיעה של יתר המשתתפים.

      ככל שמדובר על שיחה שאינך שותף לה, אתה זקוק להסכמה של אחד המשתתפים.

      מפנייתך עולה כי ברגע שסיימת את שיחתך לא היה באפשרותך להמשיך ולהקליט, גם אם הצד השני השאיר את מכשיר הטלפון עובד. הקלטת השיחה של המתקשר עם שותפו מהווה האזנת סתר על פי חוק ומהווה עבירה פלילית.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      יחזקאל קויפמן 2, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il

      • תודה ו
        א | 03/06/2021 22:52

        1. תודה

        2. וסתם להקשיב מותר ? רק להקליט אסור?

        3. אז הייתי צריך לנתק המקלט שהקליט אוטומטית?

        • מענה
          עו"ד אורי שורר | 03/06/2021 22:59

          1. בשמחה.

          2. החוק מציב תנאים מסוימים בהם ניתן להאזין ומקרים בהם גם הקשבה (שהינה האזנה) אסורה. ממליץ להתייעץ עם עו"ד לבדיקת הנסיבות הספציפיות.

          3. היית צריך או לנתק את השיחה או לנתק את המקליט. אולי למחוק את השיחה שהוקלטה לאחר סיום השיחה איתך.

          בברכה,

          אורי שורר, עו"ד
          מנהל פורום לשון הרע

          יחזקאל קויפמן 2, תל אביב
          טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il