הוספת ממ"ד בבית משותף

  • הוספת ממ"ד בבניין משותף
    מ.ק. | 23/05/2021 20:33

    שלום רב,

    בימים אלה מספר בעלי דירות בבניין שלנו מתארגנים להוספת ממ"ד. למיטב ידיעתי, יש להם את הרוב הדרוש (60%) לפנות לעירייה, למרות שברגע זה העלות הכוללת של הפרויקט לא ברורה. לדברי מובילי הפרויקט, בעלי דירות שלא יצטרפו לפרויקט עכשיו לא יוכלו לעשות כן מאוחר יותר.

    שאלתי לפורום היא האם יהיה אפשר למנוע מבעלי דירות להצטרף לפרויקט בשלב מאוחר יותר, כאשר היקף העבודה והעלויות יהיו ידועים. במילים אחרות, מתי נקבע סופית את רשימת בעלי הדירות המעוניינים בהרחבה, בעת הפנייה לוועדה לתכנון ולבנייה או קרוב להתחלת הבניה עצמה?

    בברכה

    • הוספת ממ"ד בבית משותף
      עו"ד ציפי מרגלית | 29/05/2021 20:48

      שלום רב,

      ההיתר יוצא לאותם חדרי ממ"ד שיהיו חלק מהבקשה שתוגש להיתר בניה. במידה ובעלי דירות נוספים ירצו להצטרף בשלב מאוחר יותר, ניתן יהיה לעשות זאת. ההליכים שיהיו כרוכים בכך תלויים במועד הבקשה להצטרפות: האם ניתן יהיה עדיין לתקן את הבקשה להיתר או שיצטרכו להוציא היתר חדש נוסף לחדרי הממ"ד הנוספים.

      בברכה,

      ציפי מרגלית, עו"ד
      מנהלת פורום תכנון ובנייה

      רחוב יגאל אלון 94, מגדל אלון 2 תל אביב
      טלפון נייד: 050-6444555 ; מייל: tsipi@margalit-law.co.il