שינוי בתנאי העסקה

  • הפסקת עבודה במשמרות
    סומך אשר | 23/05/2021 17:05

    אני עובד 27 שנים במחלקה בה אופי העבודה הוא ב- 3 משמרות לאורך כל השנה כולל שבתות וחגים.

    לפני 17 שנים מוניתי למנהל המחלקה, אך מפאת מחסור בכוח אדם הנחוץ לאיוש המשמרות נתבקשתי על ידי הנהלת המפעל להמשיך את עבודתי במשמרות. אי לכך לא שונה לי מעמד העובד לעובד רגיל, אלא נשאר בסטאטוס עובד משרת. לאחרונה מונה מנהל חדש שהחליט להפסיק את עבודתי במשמרות.

    במפעל קיים הסכם קיבוצי המאפשר הפסקת עבודתו של עובד במשמרות לצורכי העבודה.

    מאחר וקיימת עדיין מצוקת כוח אדם וסכסוך בין אישי שלי עם המנהל ניכר שהמהלך בוצע על רקע אישי ובטח לא לצורכי העבודה.

    במהלך השנים סיגלתי לי אורח חיים התלוי בעבודת המשמרת ובשכר המוגדל בהתאם. התרגלתי גם לרמת חיים גבוהה על פי גובה השכר.

    17 שנים השכילו המנהלים הקודמים לאפשר לי לעבוד במשמרות, הם ראו בזה קידום אינטרסים של המפעל בהיבט האסטרטגי, הבטיחותי וההומני.

    כל זאת נמחק בהינף יד ללא הודעה מוקדמת בגחמה ויומרה של מנהל.

    שאלתי האם קיימת חזקה לתנאי השכר להם הורגלתי ביוזמת המפעל במשך 17 שנים.

    בברכה, סומך אשר

    • שינוי בתנאי העסקה
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 25/05/2021 09:50

      בוקר אור

      כל פניו- ככל שאתה עובד במשמרות - גם בזמן היותך מנהל ובמשך תקופה כ"כ ארוכה. גם באם יש למנהל החדש סמכות לשנות זאת, היה עליו לעשות לך שימוע טרם השינוי. ולא לעשות זאת בהחלטה ללא כל הודעה על כך מראש.

      קל וחומר ככל שמדובר גם בשינוי בשכר - ובמיוחד - הרעה בשכר שבא עקב השינוי.

      כרגע אני לא יודעת לומר אם מדובר בהחלטה שרירותית או שהדברים קרו בכוונה והנטל יהיה עליך להוכיח זאת. אך גם באם לאו - והדברים התרחשו באמת ובתמים בגלל עניינים של צורך הארגון - היה צריך לשיות זאת מסודר יותר.

      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com