החניית רכב נכה בכניסה לבניין

  • קנס
    יעל | 23/05/2021 14:27

    ברשותי תו נכה משולש ירוק. חניתי על מדרכה כאשר בצד הימני של רכבי יש כניסה /מעבר לכניסה לבניין.המעבר היה פתוח כך שרכבים יכולים להכנס ולצאת.לא חסמתי.בכל זאת קבלתי קנס על סעיף 33

    האם ניתן לערער ? מה החוק אומר?

    • החניית רכב נכה בכניסה לבניין
      יעקבי | 24/05/2021 08:06

      שלום יעל,

      חוק חניה לנכים אוסר במפורש החניית רכב נושא תו נכה בכניסה לחצרים (מושג חצרים כולל כל כניסה לשטח המיוחד להחניית כלי רכב) ואין זה משנה אם הותרת מקום למעבר אם לאו. ראי סעיף 3 (א).

      לערער? ניתן לפנות למנהל הפיקוח על החניה ברשות המקומית, להודות באשמה, להביע התנצלות כנה, הפנמה וחרטה ולבקש המרה באזהרה בהיות עבירה זו ראשונה מסוגה ולא תישנה.

      הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע.