האם תלונת סרק מהווה לשון הרע?

  • מכתב שקרי למשרד ממשלתי
    עופר צעיזי | 23/05/2021 13:16

    אני מועמד לתפקיד ציבורי ברשות ממלכתית. נבחרתי ע"י הרשות המקומית. בנוסף אני אמור גם לקבל אישור מהמשרד הממשלתי האחראי על אותו גוף ממלכתי.

    כנראה שאחד המתחרים נגדי על התפקיד שיגר מכתב לאותו משרד ממשלתי בתלונה שאני איני ראוי להתמנות לתפקיד. המשרד העביר אליי את המכתב וביקשו את תגובתי ואכן המינוי שלי אושר לאחר שנוכחו לדעת שמדובר בעלילה שקרית.

    המשרד האמור מסרב למסור לי את שמו של המתלונן. אני מעוניין להגיש תלונה נגד המתלונן בגין לשון הרע וניסיון לגרום לי נזק עצום. האם המשרד יכול מבחינה משפטית לסרב למסור לי את שמו של המתלונן המעליל?

    • האם תלונת סרק מהווה לשון הרע?
      עו"ד תום שנפ | 24/05/2021 12:07

      עופר שלום,

      על מנת לענות על השאלה יש לקבל פרטים נוספים על התפקיד, הרשות, התלונה וכו'.

      ממליץ להתייעץ באופן פרטני עם עו"ד.

      בברכה,

      תום שנפ, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      ה' באייר 39, ראשון לציון
      טלפון: 050-8550611 ; מייל: office@schnapp-law.co.il